Sızdırılan Görüntülerin Ardından CHP'li Engin Altay'dan İlk Açıklama Geldi

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, sosyal medyada sızdırılan toplantı görüntüleri hakkında konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan CHP'li yöneticilerin yer aldığı görüntülerin sızdırılmasının ardından CHP'de hareketli saatler yaşanıyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu'nun seçimlerden mağlup ayrılmasının ardından "değişim" isteğini dile getirenlerin başında gelen Ekrem İmamoğlu, 200'e yakın toplantı gerçekleştirdiğini açıkladı. 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Parti Meclisi Üyesi Tekin Bingöl, CHP Parti Meclisi Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP Aydın Milletvekili ve Bülent Tezcan, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda parti kurmayının katıldığı toplantıda kurultay süreci konuşuldu.

Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Altay değerlendirmeyi yaptı:

“Arayışlar devam edecek. Partinin hali ortada, il başkanlarının görevden alınması, delege seçimlerinin başladığı bir süreçte görevden almalar var. Biz bunu konuşmayacağız da neyi konuşacağız kardeşim.

Sızması enteresan. Fakat gizli saklı bir durum yok. Sorun var ve tartışıyoruz. Arayış var ve bu da arama konferansı. Arama konferansını ihanet toplantılarına çevirmek istiyor birileri. Herkesin bu partiye borcu var. Bunu ihanet diye sunmak çok ayıp.

 

Bu süreci konuşmak mı ihanet? Gizli yapılan toplantı değil ki. Yüz yüze görüşen insanlar zoom toplantısında bir araya geldi. Basına da yansımıştı daha önceki görüşmelerimiz. Bundan daha doğal ne olabilir?

Partideki gidişatı, gelişmeleri konuştuk. İlk kez zoom toplantısı oldu. Ama daha önce görüştük zaten.”

Engin Altay CHP