Skandal İddia: AKP, Depremzedeleri Çadıra Muhtaç Eden Kızılay Başkanı'nı Milletvekili Yapacak

TAKİP ET

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, milletvekili aday adaylığı başvurularının başlamasına bir gün kala, hem AKP hem de Kızılay kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda Kınık Malatya'dan vekil olmak istediği ve AKP'ye milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağı iddia edildi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın depremzedelere yardım için çadır beklerken çadır satarak skandala neden olması ve istifa etmemesi tepkilere neden oldu. Ancak yeni ortaya çıkan bilgilere göre, Kınık yaklaşık iki aydır AKP'den milletvekili adayı olmak için çalışıyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, milletvekili aday adaylığı başvurularının başlamasına bir gün kala, hem AKP hem de Kızılay kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda Kınık Malatya'dan vekil olmak istediği ve AKP'ye milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunacağı iddia edildi.

Kulislerdeki iddialara göre, Kerem Kınık, vekil olmanın dokunulmazlık sağlayacağından yararlanarak usulsüzlük ve yoksuzluk dosyalarından korunmak istiyor. Kınık hakkında, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na para aktarılması ve çadır satışı skandalları nedeniyle birçok suç duyurusunda bulunulmuştu.

Ayrıca Kızılay içerisindeki Kınık'ın imzasının olduğu birçok işlem de usulsüz olduğu iddia ediliyor. Kınık'ın 2015 yılından beri Kızılay'ı yönettiği ve gelecekte daha fazla bilgi ve belgenin ortaya çıkacağı konuşuluyor.

Şimdilik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kerem Kınık'ın adaylığına nasıl baktığı bilinmiyor. Ancak, Kınık'ın AKP'den milletvekili adayı olmak istemesi, kamuoyunda tepki çekmeye devam ediyor.

kızılay kerem kınık recep Tayyip Erdoğan akp milletvekili adayı