Slovak Hükümeti Rus Aşısı Testlerini Tatmin Edici Buldu

TAKİP ET

Slovakya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Rusya'nın ürettiği Sputnik V aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Slovakya Sağlık Bakanı Vladimiz Lengvarsky, Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus Sputnik V aşılarının sıhhatinin tespitine yönelik olarak gerçekleştirilen testler konusunda Macaristan'ın Slovakya'ya yardımcı olacağını açıklamış, Macar laboratuvarları ise Sputnik V aşısının güvenilir olduğunu açıklamıştı. 

Bakan Vladimir Lengvarskiy ise söz konusu laboratuvar sonuçları ile ilgili olarak "Rus Sputnik V aşısının Macaristan'da yapılan incelemelerinin sonuçları, her şeyin yolunda olduğunu ortaya koydu" şeklinde konuşmuştu. 

Avrupa İlaç Ajansı'nın onay vermediği Sputnik V aşısını uygulamaya koyan tek AB ülkesi olan Macaristan'dan aşı sıhhati konusunda yardım alan Slovakya'da Igor Matoviç'in başbakanlığındaki Slovak hükümeti Mart ayında 200 bin doz Sputnik V aşısı almış, Rusya'dan aşı alınması nedeniyle çıkan siyasi krizde Matoviç istifa etmek zorunda kalmıştı.

Slovak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Zuzana Eliasova Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya'dan Sputnik V aşıları hakkında Mayıs ayı sonunda gelecek olan yeni test sonuçlarının beklendiğini duyurdu.

Yeni kurulan hükümet de Rus aşısı alma eğiliminde olsa da eski hükümete yönelen eleştirilerden payını alması bekleniyor.

Slovak Hükümeti Rus Aşısı Testlerini Tatmin Edici Buldu