SMA Hastası Eliz Mira Mert Destek Bekliyor

TAKİP ET

SMA Tip 1 hastası Eliz bebeğin ailesi tedavi için başlattıkları kampanyaya destek bekliyor.

Bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen bir motor nöron hastalığı olan Spinal müsküler atrofi (SMA) hastası Eliz Mira Mert'in ailesi tedavi için başlattıkları kampanyaya destek verecek yardımseverler arıyor. 

Adana’nın Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi'nde yaşayan Serkan ve Yonca Mert çiftinin bebeği Eliz Mira'ya 6 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konuldu. Teşhisin ardından bir anda hayatları değişen Mert ailesi, ABD’de uygulanan ve tek dozu 2.4 milyon dolar olan Zolgensma gen terapisi sayesinde tedavi edilebilen hastalığın uçuk fiyattaki tedavi masraflarının karşılanması ve Eliz'in bir an önce tedaviye başlaması için kampanya başlattı.

Sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlatan aile, kas kaybına sebep olarak bebeklerin ölümüne yol açan SMA hastası Eliz'in tedavisi için yardım bekliyor. 

Instagram'da ''elizmira_sma'' isimli sayfada kampanya yürüten ve yardımsever insanlarla buluşan anne Yonca Mert, çocuğunun hayata tutunabilmesi için ufak tefek de olsa yardım edebilecek herkesi kampanyaya katılmaya davet ediyor. 

 

 

sma tip eliz mira mert serkan yonca kampanya destek