SMA'lı Bebeğin Ailesi Bağış Paralarını Alıp Kayıplara Karıştı: Gönüllüler Açıkladı

TAKİP ET

SMA hastası Mustafa Yağız Gülmez bebeğin ailesi, bağış paralarını alıp kayıplara karıştı. "Mustafam Melek Oldu" adlı sosyal medya hesabından açıklama yapan gönüllüler olayın araştırılması çağrısında bulundu. Anne Didem Ayşe Ertane'nin bebeğini uyuşturucu bulundurmaktan girdiği hapishanede doğurduğu öğrenildi.

SMA hastası Mustafa Yağız Gülmez bebeğin ailesi, oğullarının tedavi edilmesi için yürütülen bağış kampanyasında toplanan paranın bir kısmını alarak kayıplarak karıştı.

Valilik izinli hesaba ailenin dokunma imkanı bulunmuyor. Fakat gönüllüler, bu izin henüz çıkmadan önce kullanılan banka hesabındaki paranın ortadan kaybolduğunu öne sürüyor.

Bebeğini Uyuşturucu Yüzünden Girdiği Hapishanede Doğurdu

Didem Ayşe Ertane'nin 16 yaşında ailesi tarafından evlendirildiği, SMA'lı bebeğini uyuşturucu madde bulundurmak suçundan girdiği cezaevinde doğurduğu öğrenildi. 

"Mustafam Melek Oldu" adlı sosyal medya hesabından açıklama yapan gönüllüler, ailenin 167 bin dolarlık bir bağış parasını alarak ortadan kaybolduğunu duyurdu.

Söz konusu açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

167 Bin Dolarlık Hesap

*Maalesef Mustafa Yağız bebeğimiz için 2 senedir yürüttüğümüz kampanyayı 21 Haziran günü sonlandırmak zorunda kaldık. Yüzde 80'lere gelmiş bir kampanyaydı. Bu kampanyada sonlara yaklaştığımız için tüm hesapların toplanmasını istedik. Annenin adına valilik izninden önce FİBABANK'ta açılmış hesabın da valilik izinli hesaba aktarılmasını istedik. 167 bin dolar civarında bir para vardı o hesapta.

Anne Sürekli Oyalıyordu: 'Bugün Bankaya Gideceğim'

Fakat anne sürekli oyalamalarla işte 'bugün göndereceğim', 'bugün bankaya gideceğim' gibi sözlerle zaman geçirdi. 

Tabii bu suçlamaları yönlendirdiği bir kişi var: Babamız. Ona sorduğumuz zaman "O ben almadım",  buna sorduğumuz zaman "O ben almadım" gibi cevaplarla karşılaştık.

Diğer SMA'lı çocukların kampanyalarını kötü etkilemeden hukuki süreç başlatmaya çalıştık. Yaklaşık 1 ay, 1,5 ay kadar avukatların incelemesi sürdü. Tabii ki biz hala bunun acısını yaşıyoruz. 

Paranın Yüzde 80'i Toplanmıştı

Gönüllüler olarak hiçbirimiz bu durumu kabullenemedik. Acımızı yaşayamadan neden bu hale geldiğimizi araştırmaya başladık. Ne oldu da biz Mustafa'yı kaybettik? Çünkü kampanya sonlara yaklaşmıştı. Gerekli paranın yüzde 80'i toplanmıştı.

"O Evde Hiç Yemek Pişmiyordu, Aylarca Yemek Parası Gönderdik"

Bu olay yargıya taşınacak ama sadece açıkta olan paranın FİBABANK'ta olmadığı kanaatine vardık. Maalesef ki çok daha fazlası yapıldı. Çocuğuyla ilgilenememesi nedeniyle... O evde hiç yemek pişmiyordu mesela. Bunun için aylarca her gün yemek ücreti gönderdim ben. Bu o valilik izniyle açılan hesaba yatırmamıştım. Çünkü valilik izinli hesaptaki parayı hiçbir şekilde çekemez.

Bu gönderdiğimiz paralarla ilgili tüm dekontlar mevcut. Bunlarla birlikte savcılığa başvurduk. Çünkü çok büyük meblağlardan söz ediyoruz.  

"Mustafa Kaybettiğimiz Gece Aile Evini Taşıdı"

Araştırmalarımız sonucunda farklı şeylere de ulaştık. Bunların açığa kavuşması yargı kanalıyla olacak. Mustafa'yı kaybettiğimiz gece ailenin evini taşıdığı bilgisine ulaştık mesela. Ayrıca Mustafa'ya ait kumbaraların toplandığı bilgisine ulaştık. Antalya'da yaşayanlara sesleniyorum: Kumbaraları kim bıraktıysa lütfen gidip teslim alsın. Herkes bıraktığı yeri biliyordur illaki. Aile kanalıyla kumbaralar teslim edilmesin.  

Otogaleri, Otoyıkama, İki Araba... Bunlar Hangi Parayla Alındı?

Ailenin birtakım malvarlığı elde ettiği bilgisine ulaştık. Otogaleri, otoyıkama gibi işletmeler... İki adet araba aldıklarından şüphe ediliyor. Bunlar hangi parayla alındı? Bunu öğrenmek istiyoruz gönüllüler olarak.

Aile Ev Satın Aldı: Çocuğun Ölümüyle İlgili Şüpheler Var

Mustafa Yağız'ın kampanyasıyla ilgili de açıklamalar yapmak istiyorum. Bu ailenin ev satın aldığını öğrendik. Mustafa'nın ölümüyle ilgili de bazı şüpheler mevcut. Mustafa'nın bizlere açıklanan ölüm saatiyle yani sabah saat 07.05'te birtakım gönüllülerimiz aranarak Mustafa'yı kaybettiğimiz bilgisi paylaşılmış aile tarafından. Ama bu saat söylendiyse maalesef hastanenin ölüm raporuyla da durumla da uyuşmuyor. Bunla ilgili başvuruları yaptık. 

Annenin alkollü bir trafik kazasına karıştığı bilgisini aldık. Bu kadının çocuğun başında olması gerekiyordu. Çocuğun bakıma ihtiyacı var çünkü.

Herkes Mustafa Yağız'a ne olduğunu, kampanyanın neden durduğunu merak ediyor. Hepimizin umudu onu tedavi ettirmekti. Ne yazık ki bunu başaramadık. 

Gerçeği ortaya çıkaracağız inşallah yargı sayesinde. İnşallah ilerleyen süreçte her şey aydınlanacak."

        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Mustafamız melek oldu....♾️♾️♾️ (@mustafam_melek_oldu)'in paylaştığı bir gönderi

 

sma bebeğin ailesi bağış paralarını alıp kayıplara karıştı gönüllüler açıkladı mustafa yağız gülmez