Soçi'deki Erdoğan-Putin Görüşmesi Sonrası Ortak Bildiri

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eli kanlı Rus diktatörü Putin arasında Soçi'de yapılan 4 saatlik görüşmeden sonra ortak bildiri yayımlandı.

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Soçi kentinde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 4 saat sürdü.

Görüşme sonrası iki ülkeden ortak bildiri yayınlandı. Bildiriden öne çıkan ifadeler şu şekilde:

İki lider, Rusya'nın tahıl, gübre ve gübre üretimi için gerekli hammaddenin kesintisiz ihracı dahil, İstanbul mutabakatının lafzı ve ruhuna uygun şekilde tam olarak uygulanması lazım geldiğinin altını çizmişlerdir.

Akkuyu Rezaletinin Ardından Erdoğan Soçi'de Rus Diktatörü Putin'le Buluştu


Türkiye, Doğalgaz Ödemelerini Ruble İle Yapacak


Suriye'deki son gelişmeler üzerinde durulan görüşmede liderler, ülkede kalıcı çözüme ulaşılması için siyasi sürecin ilerletilmesine atfettikleri önemin altını çizmişlerdir. Liderler, Suriye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelede dayanışma ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını teyit etmişlerdir.

Liderler ulaştırma, ticaret, tarım, sanayi, finans, turizm ve inşaat gibi sektörlerde işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması üzerinde mutabık kalmışlardır. Liderler, Türkiye-Rusya Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin müteakip toplantısının Türkiye'de gerçekleştirilmesi üzerinde mutabık kalmışlardır.

İki lider, Libya'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan güçlü bağlılıklarını vurgulamışlar ve BM himayesinde yürütülen Libya liderliğindeki ve Libya sahipliğindeki siyasi sürece desteklerini yinelemişlerdir.

erdoğan putin soçi ortak bildiri