Şoförlerini, Plastik Şişeye Hacet Yapmak Zorunda Bırakan Amazon Özür Diledi

TAKİP ET

Amazon, dağıtım yapan şoförlerinin, idrarlarını plastik şişelere yapmak zorunda kaldığı iddialarını önce kati bir dille reddetmişti. Ancak daha sonra bu tutumundan döndü ve özür diledi.

Çin virüsü salgınıyla birlikte internetten yapılan alışverişin artması, e-ticaret sitelerinin çalışanlarının üstündeki iş yoğunluğunu da aynı oranda arttırdı. Bu yoğunlukta, internetten satışın dev markası Amazon, birtakım iddialarla yüzleşti. Amazon çalışanlarının, mesai saatlerini insanlık dışı şartlarda geçirdiği hatta tuvalete gidemeyip pet şişelere idrarlarını yaptıkları öne sürüldü.

Olaya siyasetçilerin de dâhil olasıyla kriz daha da büyüdü. İddialarla ilgili ABD'nin Wisconsin eyaletinden Demokrat Partili siyasetçi Marc Pocan, Twitter'da yayımladığı bir iletide Amazon'un hesabını da etiketleyerek ''Çalışanlara saatte 15 dolar ödemek sizi ilerici bir iş yeri yapmaz. Üstelik siz, sendikaya karşı bir tutum sergileyip çalışanların pet şişeye idrarlarını yapmaya zorlarken” dedi.

Bunun üzerine Amazon, “Buna gerçekten inanmıyorsun değil mi? Bu doğru olsaydı, kimse bizim için çalışmazdı” diyerek Pocan'a yanıt verdi.

Kabullenip Özür Dilediler

Ancak gelen tepkilerin ardından Amazon, Amerikan siyasetçiye kurumsal hesaptan verdiği yanıt için özür diledi ve sürücülerin pet şişelere idrarlarını yapmak zorunda kaldıklarını kabul etti. Amazon News sitesinde yayımlanan özürde Amazon, tepki çeken iletilerinin yanlış olduğunu ifade etti.

Yayımlanan özür yazısında, yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını ve Pocan'a bir özür borçlu olduklarını kabul eden şirket, 'büyük bir sürücüsü kitlesi olduğunu ancak bu konuda mevcut çalışanlara odaklanmak yerine merkezlere odaklandıklarını, bu birimlerde düzinelerce tuvalet olduğunu ve çalışanların istedikleri zaman tuvalete gitmekte özgür olduklarını' da ekledi.

Amazon, yayımladığı açıklamada, sürücülerin çoğunlukla trafikte ve kırsal yollarda olmaları sebebiyle tuvalet bulmakta güçlük çektiklerini ve salgın sırasında umumî tuvaletlerin kapalı olmasının da bu sorunu daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Şirket, yayımladığı özürde, bu durumun uzun süredir devam eden ve endüstri çapında bir sorun olduğunu bildirerek yalnızca Amazon’a özgü olmadığını, ancak şirket olarak bunu çözmenin yollarını arayacaklarını da duyurdu.

Amazon pet şişe şoförler pet şişeye işiyor idrar hacet