Sohayko Derneği Başıboş Köpeklerin Saldırdığı Adamı Hedef Gösterdi

TAKİP ET

Sohayko Derneği, başıboş köpeklerin saldırdığı bir vatandaşı hedef gösterdi.

Daha önce yasaklı ırk pibull cinsi köpekler tarafından parçalanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in ailesine dava açan Sohayko Derneği, başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan bir vatandaşa saldırdı. 

Sohayko Derneği 4 Yaşındaki Asiye Ateş'in Ailesine Dava Açacak



İzmir'de meydana gelen olayda bir vatandaş başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Kendisini korumak için köpeklere taş atan vatandaşı izinsiz olarak videoya alan ve "Tekrar taş at" diye bağıran Sohayko Derneği mensupları, köpekleri vatandaşa saldırttı.

İzinsiz kaydedilen görüntüleri Instagram'da yayımlayan dernek, vatandaşı hedef gösterdi.

Köpeklerin ısırdığı bacağını göstererek "Köpekler ısırıyor, burası yürüyüş yolu" diyen vatandaşa saldıran dernek mensupları ile vatandaşın birbirlerine tekme attıkları ve ittikleri görülüyor.

Ayrıca dernek mensuplarının köpeklerden kaçan vatandaşa "Orospu çocuğu" diyerek defalarca küfürler ettiği duyuluyor.
        Bu gönderiyi Instagram'da gör                      

Sohayko Derneği (@sohaykodernegi)'in paylaştığı bir gönderi

Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Türkiye, ciddi bir başıboş köpek sorunu ile karşı karşıya. Dün 8 başıboş köpek İstanbul Ataköy sahil yolunda yürüyüş yapan bir iş insanına saldırarak yerlerde sürüklemişti. Ondan önce ise yine Gaziantep'te küçük bir kız çocuğu sahibinin başıboş bıraktığı pitbulların saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz'da bulunan Türk-Alman Üniversitesi kampüsünde bir akademisyen 20'ye yakın köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı

Bundan bir süre önce ise Kütahya'da 9 yaşında bir kız çocuğu köpek saldırısına uğramış, kızcağızın babası ise "Mahallede bu tür olaylardan artık bıktık. Kızım bu sabah okula gitmek için evden çıkmış ve sitenin bahçesinde köpek saldırısına uğramış. Yetkilerden bu konuda çözüm bulmalarını istiyoruz" açıklamasını yapmıştı. Ayrıca ünlü sunucu Ela Rumeysa Cebeci, yürüyüş yaptığı esnada başıboş köpek saldırısına uğradığını ve 5 doz kuduz aşısı yaptırmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

Bunun yanında geçtiğimiz aylarda başıboş köpeklerin aniden yola çıkması neticesinde Zonguldak'ta ve Manisa'da yaralanmalı trafik kazaları meydana gelmişti.

Ayrıca Aydın'da başıboş köpeklerin saldırdığı bir çocuğun cinsel organı kopmuş, 4 yaşındaki Alaz İkra'nın kulağı köpek saldırısı ile kopmaktan son anda kurtarılmış, İkra'nın kulağına 300 dikiş atılmıştı.

İstanbul Küçükçekmece'de 14 yaşında bir çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğramış, annesi Dr. Handan Kılıç'ın başıboş köpek sorununa isyan ettiği açıklaması dikkat çekmişti.

Ayrıca geçtiğimiz ay Eskişehir'de başıboş köpekler bir tayı öldürmüş, bir tayı ise ağır yaralamıştı. Kayseri'de 11 yaşında bir kız çocuğu başıboş köpeklerin saldırısından çevredeki bir vatandaş tarafından kurtarılmış, oyuncu İclal Aydın köpeğini gezdirmeye çıktığı İzmir Urla'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ısırılmış ve daha dün Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 13 yaşında bir çocuk vücudunun muhtelif yerlerinden ısırılarak yaralanmıştı.

TamgaTürk'te yayımlanan "Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

Ankara'da Başıboş Köpek Saldırısı: Vatandaşı Mahalleli Zor Kurtardı

sohayko derneği hedef gösterdi izmir ifşa etti köpek başıboş saldırttı