ŞOK Market İşçilerini Sömürmeyi Sürdürüyor

TAKİP ET

ŞOK market, çalışanlarının iş yükünü artıracak yeni bir karar alarak envanter sayım birimlerini kapatıp bu görevi işçilere verdi.

Market zinciri ŞOK, envanter sayım birimlerini kapatıp bu görevi işçiye yaptırma kararı aldı. Kararı duyuran Mağaza Market-Sen, “Hiçbir dilekçeyi, belgeyi imzalamayın ve derhal sendikamıza ulaşın” diyerek işçilere sömürüye karşı direnmeleri çağrısında bulundu. 

İşçileri hakları konusunda bilgilendiren sendika tarafından yapılan açıklamada, “Şok Marketler zinciri yeni yaptığı düzenleme ile marketlerdeki envanter sayım birimi kapatıyor. Bu yüzden envanter sayımını da market işçileri yapmak zorunda kalacak. İşyerinde esaslı değişiklikler için İş Kanunu Madde 22 gereği işçinin yazılı onayı gerekir. Onaysız değişiklik yapılırsa işçinin 6 gün içinde itiraz hakkı vardır. Keyfi uygulama ile yazılı onayınız alınmadan göreviniz, işyeriniz, şubeniz değiştirilemez. İş yerinde keyfi şekilde yapılan esaslı değişikliklere karşı somut duruma göre işçinin haklı nedenle derhal fesih ve tazminatlarını alma hakkı vardır. Sözleşme ile mobbing ve keyfi uygulamalar meşrulaştırılamaz” denildi. 

İşçilerini sömürdüğü gerekçesiyle sık sık protesto edilen ŞOK marketleri hakkında uyarı yapan sendika, “Bu konuyla ilgili hiçbir dilekçeyi, belgeyi imzalamayın ve derhal sendikamıza ulaşın. Keyfi uygulama ve mobbinge karşı Mağaza Market-Sen’e üye olun. Hiçbir işçi hak arama mücadelesinde yalnız değil” diyerek işçilerin yanında olduğunu duyurdu. 

şok market envanter sayım birimleri çalışan işçi