Sokağa Çıkma Yasağı Bahane, Ağaç Kesmek Şahane

TAKİP ET

Sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek Milas İkizköy'de termik santral inşası için ormanlar katlediliyor.

Muğla Milas'da sokağa çıkma yasağını fırsat belleyen şirket, İkizköy Termik Santrali inşası yapılması planlanan alandaki çam ormanları katletmeye kalktı. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan daha dün katıldığı İklim Zirvesi'nde Türkiye'nin orman varlığını artırmaya çalıştıklarını iddia etmişti. Oysa Bodrum, Marmaris, Didim, Milas gibi turistik yörelerin hemen yanında bulunan İkizköy'de ormanlar kesilme tehdidiyle karşı karşıya bırakıldı. 

Bölgede 1979'da açılan ve o günden bu güne geniş tarım alanlarını, zeytinlikleri, kara ve kızıl çam ormanlarının yok edilmesine sebep olan linyit madeni 2014 yılında yapılan özelleştirmeyle YK Enerji isimli şirkete devredildi ve şimdi de ÇED harici bırakılarak kapasite artırımı yapılmak isteniyor. Köylülerin direnişi bir yandan sürerken maden şirketi İkizköy'ün Akbelen mevkiindeki 600 dönüme yakın bir alana yayılan yaşlı kızılçam ormanını yok etmek istiyor.

Maden şirketi YK Enerji, İkizköy ve Karacahisar'da köylülerin tarlalarına ve zeytinliklerine "çökmeye" çalışırken köylüler direniyor. Şirketin sokağa çıkma yasağını fırsat bilerek çam ormanlarını kırmaya kalkması üzerine köylüler bütün ceza ihtimallerini göze alarak kesim için gelen araçların önünde set oldu.

Sokağa Çıkma Yasağı Bahane Ağaç Kesmek Şahane