Sokağa Çıkma Yasağına rağmen Sokaklar Kalabalık

TAKİP ET

Birçok vatandaşın maskesiz olduğu dikkat çekerken bir kişi ise daha önce ceza aldığı hâlde yine dışarıya çıktığını belirtti.

Çin virüsüne karşı mücadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde Kağıthane Meydanı oldukça kalabalıktı. 

Cuma günü saat 21.00'de başlayan 56 saatlik kısıtlama, Pazartesi 05.00'e kadar devam ediyor. Kısıtlama günlerinde ise vatandaşların mağdur olmaması için saat 17.00'a kadar eve en yakın markete gitmek serbest. Ancak bazı vatandaşlar bu durumu fırsata çevirerek uzun süre dışarıda kalıyor, park ve bahçelere gidiyor.

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde, evde duramadıklarını söyleyen vatandaşların mesafe ve maske kurallarına da uymadığı görüldü. Yasak kapsamında uygulanan cezaî işlemlerden endişelenmeyen vatandaşların açıklamaları şaşırttı.

"İnsan olmak da yasak zaten!"

Kısıtlama saatlerinde sokakta olan bir vatandaş, “Doğrudur hava almaya çıktık. Yasak tedirgin ediyor ama yapacak bir şeyimiz yok. Ne yapalım bunalıyoruz artık evde. O sebeple dışarı çıktık. Evde durulmuyor. Vakit geçmiyor. Şu anda uyarı vesaire bir şey almadık henüz" dedi. Yasaklara isyan eden bir vatandaş ise "İnsan olmak da yasak zaten! Sokağa çıkmak yasak, her şey yasak!" diyerek serzenişte bulundu.

KAÇAMAK

Daha önce cezaî işlem uygulanan ancak yine de yasağa rağmen sokakta olan başka bir vatandaş, “Artık hiçbir şeyi umursamıyoruz yani. Daha önce ceza aldık. Daha ödemedik ama ödeyeceğiz. Yine dışarıdayım ama ne yapacağız mecbur. Evde nasıl duralım? Ondan sonra hanımla kavga, çocuklarla kavga. Alışık değiliz. Mecburen çıkıyoruz" diye konuştu. Yasağı delen bir diğer vatandaş ise “Evet yasak ama arada bir böyle temkinli olarak çıkmak lazım. Neticede evde durulmuyor. Sosyal mesafeye uyarak arada böyle kaçamaklar yapıyoruz" dedi.

 

Sokağa çıkma yasağı kısıtlamalar Çin virüsü maske ve mesafe sosyal mesafe İstanbul Kağıthane