Sokak Kedisi'ni Hedef Alan Silahlı Saldırganlar Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Sokak Kedisi YouTube kanalı muhabiri Ebru Uzun Oruç ve eşi Barış Oruç'a saldıran şüpheliler serbest bırakıldı.

Türkiye, istibdat rejimini iliklerine kadar hissediyor. AKP ve onun küçük ortağı MHP'nin çıkarlarına aykırı faaliyet gösteren herkesin tehdit altında hissetmesine neden olabilecek tüm skandallar arka arkaya yaşanmaya devam ediyor.

Yaptıkları sokak röportajlarında vatandaşların MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında dile getirdiği eleştiriler nedeniyle bir süredir MHP'lilerin tehditleriyle karşı karşıya olan Sokak Kedisi YouTube kanalı muhabiri Ebru Uzun Oruç ve Barış Oruç, İstanbul Bağdat Caddesi'nde silahlı şahısların saldırısına uğramıştı.

MHP'liler Tehdit Ediyordu: 'Sokak Kedisi' Muhabiri ve Eşi Silahlı Saldırıya Uğradı

Silahlı Saldırganlar Serbest Bırakıldı

Ebru Uzun Oruç, kendilerini hedef alan silahlı saldırganların serbest bırakıldıklarını açıkladı. Oruç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bizlere planlı ve kasten yapılan saldırıdaki failler yakalanmış olup, ifadeleri alınarak serbest bırakıldılar" ifadelerini kullandı.

"Bu Saldırı Halkın Konuşma ve Fikir Özgürlüğüne Yapılmıştır"

Oruç açıklamasında "Bilinmelidir ki, bu saldırı sadece Sokak Kedisi ekibine yapılmamış, halkın konuşma ve fikir özgürlüğü hedef alınarak, ülkemizdeki tüm basın mensuplarına yapılmıştır! Basının susturulması halkın söz hakkının elinden alınması demektir! Halkın söz hakkını gaspetmeye çalışan zihniyetle Sokak Kedisi ekibi olarak mücadele etmeye ve de halkın sesini, çok daha büyük bir kararlılıkla duyurmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

sokak kedisi youtube kanalı ebru uzun oruç barış oruç hedef alan silahlı saldırganlar serbest bırakıldı istibdat