Sokak Muhabirleri Yeniden Gözaltına Alınıyor

TAKİP ET

İlave Tv, Kendine Muhabir ve Sade Vatandaş muhabirleri bu sabah yeniden gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaptığı sokak röportajında konuşan bir vatandaşın sözleri nedeniyle konuşan vatandaşla birlikte gözaltına alınıp tutuklanan ve daha sonra itirazla serbest bırakılan Kendine Muhabir YouTube kanalının sunucusu Hasan Köksoy tekrardan gözaltına alındı.

Kendine Muhabir adlı YouTube kanalının sahibi Hasan Köksoy'un gözaltına alınma nedeninin geçtiğimiz günlerde uygunsuz WhatsApp mesajları ortaya çıkan, AKP MKYK (Merkez Karar Yürütme Kurulu) üyesi Mücahit Birinci’nin şikayeti olduğu öğrenildi.

Hasan Köksoy’un eşi, Kendine Muhabir kanalının Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sabah saat 7de polis evimize baskın yapıp,bilgisayar ve bütün iletişim araçlarımızı aldılar. Eşimi Hasan Köksoy’u şu an polisler araca bindirip götürdüler…arama emri sebebi Mücahit birinci..”

Sokak Muhabirleri Birer Birer Gözaltına Alınıyor

Hasan Köksoy’ın yanı sıra yaptığı sokak röportajlarıyla tanınan İlave TV’den Arif Kocabıyık ve editör Turan Kural’ın ve Sade Vatandaş adındaki başka bir röportaj kanalının muhabiri Mehmet Koyuncu’nun da gözaltına alındığı öğrenildi.

Sokak röportajları, her geçen gün yeni tartışmalara yol açarken geçtiğimiz haftalarda sokak röportajları için basın kartı düzenlemesi geleceğine dair bazı haberler ortaya çıkmıştı.

Öte yandan özgürlükler ülkesi Türkiye’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak röportajlarına neden kısıtlama getirmek istediği büyük bir merak konusu.

mücahit birinci akp ak parti sokak röportajı sokak röportajları ilave tv kendine muhabir hasan köksoy arif kocabıyık