Sokak Röportajında Erdoğan'dan Söz Eden Gözaltına Alındı, Soruyu Soran İfadeye Çağırıldı

TAKİP ET

Sokak röportajında "Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz diyor, ne düşünüyorsunuz" sorusuna "Saçmaladığını düşünüyorum" yanıtını veren E.A. gözaltına alındı.

'Sokak Kedisi' isimli YouTube kanalı için çekilen sokak röportajında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki soruları yanıtlayan E.A. gözaltına alındı. 

30 yaşında ve işsiz olduğunu belirten E.A., Erdoğan için, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke ekonomisini nasıl batırdığını hepimiz görüyoruz. Bügün doğmamış çocuğun rızkını bile yediklerini görüyoruz" demişti.

E.A., "Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz diyor, ne düşünüyorsunuz" sorusuna ise "Saçmaladığını düşünüyorum" şeklinde cevap vermişti.

Gözaltına Alındı

Röportajda Erdoğan'ı eleştiren E.A. gözaltına alındı. E.A.'nın gözaltına alındığını duyuran Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Rize'de AKP 'yi eleştirmek ekonomi kötü demek, işssizim demek çevreye sahip çıkmak taş ocaklarına karşı çıkmak suç. Bugünde Sokak Kedisi Youtube kanalında açıklama yapan E.A gözaltına alındı. Gene bugün biri erkek diğeri kız olan iki çocuklarını taciz eden anne ve üvey babaları mahkeme tarafından serbest bırakıldı" dedi.

Sokak Kedisi muhabiri Ebru Uzun da Pazar Savcılığı talimatı ile ifadeye çağırıldı. Uzun'un 'ifade vermeye gidiyorum' paylaşımının hemen ardından Sokak Kedisi resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Sokak Kedisi kanalı ile, halkın gerçek sesini duyurmak için çıktığım bu yoldan geri dönmeyecek, şimdiye kadar halkın attığı sessiz çığlığın mikrofonu olmaya devam edeceğim. Sevgilerimle..." denildi.

rize sokak röportajı gözaltı akp erdoğan saçmaladığını düşünüyorum ebru uzun