Sokak Röportajında 'Lozan' Tartışması: 'Göster Kaynağını'

TAKİP ET

"Lafa Gel" YouTube kanalının sokak röportajında konuşan AKP'li vatandaşlar Lozan Antlaşması'nın 2023'de sona ermediğini öğrenince dumura uğradı.

20 yıllık iktidarı boyunca vatandaşları türlü yöntemlerle sandığa götürmeyi başaran ve kendi perspektifinden bir fantastik dünya kurgulayan AKP, Lozan Antlaşması'nın 2023 yılında sona erdiği iddiasını parti teşkilatları eliyle yayıyor. 

Bu iddiaya inanan yığınlar, Lozan Antlaşması'nın 2023 yılında sona ermesiyle Türkiye'nin doğal kaynaklarını kullanabileceğini düşünüyor.

TamgaTürk Yayın Yönetmeni Kocafurkan Dinçaslan'ın konuya ilişkin yeterince ayrıntılı yazısını okumak için tıklayınız.

Bir Vatandaş CİMER'e 'Lozan'da Gizli Madde Var mı?' Diye Sordu

Sokak Röportajında Lozan Tartışması

Daha önce bu iddia CİMER'e dahi soruldu. Fakat AKP seçmenlerinin Lozan Antlaşması'nın süreli olduğuna dair inancı kolaylıkla son bulacak gibi değil.

Lafa Gel YouTube kanalının sokak röportajında konuşan AKP'li vatandaşlar, Lozan'ın 2023'te biteceğini ve Türkiye'nin abad olacağını iddia etti.

Muhabirin gerçekte böyle bir şey olmadığını, Lozan'ın 2023'te sona ermeyeceğini, anlaşmanın süreli dahi olmadığını söylemesi üzerine AKP'liler dumura uğradı. Kaynak sorulması üzerine cep telefonunu kullanarak internette arama yapan AKP'li vatandaş, kabullenmek istemediği gerçeklerle karşı karşıya kaldı.

(Video kaynak: Twitter @nocontextsag)

sokak röportajı lozan antlaşması tartışması göster kaynağını youtube akp