Sokakta Gezenleri Görüp Sinirlenen Kişi, Polis Sirenli Ses Sistemi Kurarak Vatandaşları Korkutuyor

TAKİP ET

Antalya'da yaşayan Ergun Alpman, kendisi eve kapanmışken sokakta gezen vatandaşları görünce evine polis sirenli ses sistemi kurarak vatandaşları korkutup kaçırma kararı aldı.

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Kadriye Mahallesi'nde oturan Ergun Alpman, tam kapanma sebebiyle kendisini eve kapattı. Koronavirüsten korunmak isteyen ve kurallara uyduğunu söyleyen Ergun, çok sevdiği motorundan mahrum kalıp eve kapanmışken sokakta gezen insanları görmeye dayanamadı ve ilginç bir sistem kurdu. 

Evine kurduğu ses sistemiyle polis siren sesi açan ve vatandaşları korkutan Alpman, sokakta gezen vatandaşlara polismiş gibi anonslar yaptı.

Telefondan açtığı siren sesini tüm mahalleye yayacak bir sistem kuran Alpman, “2 senedir hastalıktan dolayı böyle evde kalıyoruz. Motorum yatıyor binemiyorum ama millet geziyor. Biz de eşimle burada otururken, dedik ki bunlar niye geziyor, ondan sonra böyle oyun yaptık. İnternetten siren sesi indirip hoparlöre bağladık ben de anons yaptım. İlk zamanlar insanlar sesin nerden geldiğini anlamayıp sağa sola kaçıştılar ama sonradan durumu anlayınca artık uyarılarımıza kulak asmaz oldular. Herkesin evde kalmasını istiyorum, bu hastalık bitene kadar evinde oturmalı kurallar, hükümetimiz ne derse onu yapmalı. Başka türlü bu hastalık bitmez” dedi.

Yaşlı adam komşularının kendisine destek verdiğini belirtti ve “Çoğu gülüyor,  iyi yapmışsın diyorlar. İkaz oluyor bir yerde mizah gibi oldu ama inşallah atlatacağız bu hastalığı” ifadelerini kullandı. 

 

antalya polis siren sesi ergun alpman korona