SOL Parti: Tanju Özcan'ın Yapabileceği En Güzel Şey Cin Fikirlerini Kendine Saklaması Olur

TAKİP ET

SOL Parti Bolu İl Yönetim Meclisi, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişiler için yapacağı uygulamalara tepki gösterdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, “Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız” açıklamasını hedef alan SOL Parti Bolu İl Yönetim Meclisi, Bolu halkının insani yardıma ihtiyaç duyran herkese sahip çıkacağını belirterek halkı 'dayanışma' içerisinde durmaya davet ettikleri bir açıklama metni yayımladı. 

''Bolu halkını, AKP’nin ülkemizi dışarıda sürüklediği açmazlara karşı durmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, "Öncelikle bilinmeli ki bu göç akınının sorumlusu olanlar ülkelerini terk etmek zorunda kalan insanlar değildir. ABD emperyalizmi, Suriye’yi iç savaşla fiilen parçalamış, yirmi yılı bulan Afganistan işgali sonrasında büyük bir yıkım bırakmıştır. AKP iktidarı ise ülkemizi Suriye iç savaşının parçası haline getirmiş, işbirlikçi ve mezhepçi bir dış politikanın sonuçları bugün ülkemizi başta göç akını olmakla birlikte pek çok sorunla baş başa bırakmıştır.

Türkiye, göç hareketliliğini depolamak üzere bir tampon ülke haline getirilmiş; AKP iktidarı da göçmenleri Batı ile yürüttüğü pazarlıkta bir koz olarak kullanmıştır. AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay bugün yaptığı açıklamada, Suriye’liler olmasa ‘ekonomi batar’ sözleriyle iktidarın ve patronların göçmenlere bakışını özetlemiştir. Suriye ve diğer ülkelerden gelen göçmenler sermaye için kayıtsız şekilde ucuz iş gücü olarak çalıştırılmaktadır. Göç sorununda hedef tahtasına konulması gereken ülkelerini terk eden insanlar değil bu politikalar ve onların muhatapları olmalıdır" denildi. 

Faşist Bir Anlayışın Ürünü

Özcan’ın açıklamalarının faşist bir anlayışın ürünü ve basit manipülasyonlar aracılığıyla gündem yaratmaya yönelik sözler olduğunu ifade eden SOL Parti tarafından yayımlanan açıklamada, “Ancak ülkemizde bazı sığ politikacılar; faşist bir anlayışın ürünü olan bir dar kafalılık içinde bu konuya sözde çözümler ileri sürmektedir. Bunlardan birisi maalesef şehrimizin belediye başkanı Tanju Özcan’dır. Özcan, insan haklarına aykırı, dışlayıcı ve ırkçı bir aklın ürünü olabilecek bir öneri ile göçmenlerin su hakkını gasp edeceğini açıklamıştır. Özcan, yaşamın olabilecek tüm sorunlarını yüklenmek zorunda bırakılmış mülteci ve göçmenleri kendi tezgâhında seçmen hesabı olarak görmeye devam ediyor. SOL Parti İl örgütümüz merkezi iktidarın faşizan müdahaleleri yetmezmiş gibi, basit manipülasyonlarla gündem peşinde koşan ucuzcu yerel yönetimlere cevap üretme gerekliliği görmektedir” denildi.

Gölge Etmesin

SOL Parti tarafından yapılan açıklamada, Bolu halkının çaresiz insanlara değil emek hırsızlarına tepki göstermesi gerektiği kaydedilerek, “Su, barınma başta olmak üzere en temel insan haklarını kısıtlayarak elindeki iktidar gücünü güçsüz insanlar üstünde kullanmaya çalışmak acizlikten başka bir şey değildir. Bu tür söylemler ayrıca insanlarını birbirine düşman ederek karşı karşıya getirebilecek şiddet ve kaosu da tetikleyecek bir sorumsuzluktur. Özcan’ın bu konuda yapabileceği en güzel şey cin fikirlerini kendine saklaması ve gölge etmemesidir. SOL Parti olarak Bolu’da insani yardıma ihtiyacı olan herkese bu toplumun sahip çıkacağını biliyoruz. Dayanışmayı bir toplumsal değer olarak gören bizler de bu konuda üzerimizi düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bolu halkını, emekçilerini tepkilerimizi yanı başımızdaki çaresiz insanlara değil ekmeğimizi ve alınterimizi gasp eden; emekçileri birbirine düşman eden bu düzene yöneltmeye ve göç sorununun kaynağını kurutmak için AKP’nin ülkemizi dışarıda sürüklediği açmazlara karşı durmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

sol parti bolu belediye başkanı yabancı uyruklu kişiler su faturası 10 katı cin fikir gölge etmesin