Solcu Terör Örgütü MLKP'nin Sözde Yöneticisi, MİT Tarafından Öldürüldü

TAKİP ET

MİT (Millî İstihbarat Teşkilatı), Bursa'da bir cezaevi servis aracına yönelik saldırı azmettiricisinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Duyuruda, saldırıyı azmettiren kişinin MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) yöneticilerinden Zeki Gürbüz olduğu ve Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

MİT tarafından Haseke bölgesinde gerçekleştirilen operasyonla, Bursa-Mudanya yolunda 20 Nisan 2022 tarihinde infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yönelik saldırı ve 16 Ağustos 2022 tarihinde sınır hattına roketli saldırının azmettiricisi olarak hedef olarak belirlenen Zeki Gürbüz, etkisiz hale getirildi.

Gürbüz, radikal solcu terör örgütü MLKP'nin sözde Suriye genel sorumlusu ve 'Ahmet Şoreş' kod adıyla bilinmekteydi. Örgütün silahlı aparatı 'FESK' sorumlusu olarak uzun yıllar faaliyet gösteren Gürbüz, 2008 yılında örgütün sözde Türkiye sorumlusu olarak atanmıştı. 

Örgüte sızan saha ajanları tarafından takip edilen Gürbüz, Haseke bölgesinde bir MİT operasyonu sırasında etkisiz hale getirildi. Gürbüz, 2012'de Türkiye'den illegal yollarla çıkış yaparak İtalya'ya gitmeyi amaçlamış, ancak 2013'te Yunanistan'da yakalanmıştı. Nisan 2013'te denetimli serbestlikle salıverilen Gürbüz, Irak ve Suriye'ye geçerek tekrar MLKP'de yönetici olarak görev almıştı. Gürbüz, 2020'de kurulan 'MLKP Suriye Yürütme Komitesi'nde sekreter ve askeri alan sorumlusu olarak çalışırken aynı zamanda örgütün para/finans kaynaklarını da yönetiyordu.

mlkp marksist leninist ahmet şoreş zeki gürbüz mit milli istihbarat Teşkilatı haseke suriye operasyon