Solingen'de Türk Aileyi Kundaklayan Zanlı Yakalandı

TAKİP ET

Pazartesi günü palayla yapılan acımasız saldırının ardından polis, şüphelinin Solingen'de 4 Türk'ü hayattan koparan kundaklama faciasının da faili olduğunu açıkladı.

Almanya'nın Solingen kentinde palalı saldırı gerçekleştiren Daniel Z. isimli Alman'ın, 4 Türk'ün ölümüne sebep olan kundaklama olayının da zanlısı olduğu açıklandı. 

Savcılık, Almanya'nın Solingen Kentinde Çıkan ve 4 Türk'ün Öldüğü Yangının Kundaklama Olduğunu Açıkladı

Palalı saldırı Pazartesi günü saatt 15.20 sıralarında Birkenweiher Caddesi'nde meydana geldi. Alman yerel basını Bild'ın haberine göre kurbanın kafasına palayla vurulduğu ve kafa derisinin kısmen yüzüldüğü belirtildi. 

Palalı saldrganın yangın faciasının da zanlısı olduğu anlaşıldı. Sivil müfettişler 39 yaşındaki Türk katilinin binanın eski bir sakini olduğunu tespit ettiler. Daha derin araştırmalar sonucunda  katilin kira borçları sebebiyle 2022 baharında evinden atıldığı ortaya çıktı. 

Suç makinesine dönüşen Daniel Z. 25 Mart'ta Solingen'de çıkardığı bir yangında Bulgar Türkü Kuncho Z. (29), Katia (28), kız çocukları Galia(2) ve Emilia'nın (3 aylık) ölümüne neden olmuştu. 

Almanya'da Kundaklama Sonucu Ölen Türk Aile için Evlerinin Önünde Anma Töreni Yapıldı

 

solingen almanya solingen yangın faciası alman alman vatandaşı katil zanlısı bulgar türkleri türk katili