Somali 'Akraba Kayırmada' Çıtayı Çok Yükseğe Çıkarttı

TAKİP ET

Çin'de düzenlenen oyunlara Somali'den, sporcu geçmişi hiç olmayan Somali Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı'nın yeğeni Nasra Abukar Ali katıldı. Yarışmanın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Somali 'akraba kayırma' çıtasını çok yüksek bir seviyeye çıkarttı. Çin'de düzenlenen yarışmaya katılan Somalili 'sporcu' sosyal medyada gündem oldu.

Çin'in Çengdu kentinde düzenlenen FISU Dünya Üniversite Oyunları'na, Somali'yi temsil etmek üzere daha önce hiç spor geçmişi bulunmayan, Somali Atletizm Federasyonu Başkan Yardımcısı'nın yeğeni Nasra Abukar Ali katıldı.

100 metre koşusunu yarıştığı diğer sporcuların çok gerisinde tamamlayan Ali, sosyal medyada gündem oldu. Somali Gençlik ve Spor Bakanı Mohamed Barre, Ali'nin, yarışmalara bakanlıkça gönderilmediğini belirtirken, gönderilme süreci hakkında da soruşturulma başlatılacağını açıkladı.

Barre, yarışmacı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: 

''Somali adına yarışmış olsa da bu yarışma ulusal bir yarışma değildi, üniversiteler için yapılıyordu. Bu nedenle seçilmesinde ve izlenen yolda Bakanlığın hiçbir rolü yok' 

somali 100 metre koşu üniversite oyunları akraba kayırma somalili atlet