Somali Cumhurbaşkanının 'Türk Katili' Oğlu, 2 Yıldan 6 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanacak

TAKİP ET

Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'a, " Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapsi istendi.

30 Kasım 2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde Yunus Emre Göçer'e arkasından çarparak ölümüne neden olan ve daha sonra ülkeden kaçan Somali Cumhurbaşkanının 'Türk Katili' oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud'un ''Taksirle ölüme neden olma'' suçundan 6 yıla kadar hapsi istendi.

AKP'li Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın Türk Katili Oğlu Hakkında Açıklama

Şüpheli Mohamud'un ifadesinde olayda kusuru olmadığını ve olayın motosiklet sürücüsünün dönüşü olmayan yolda dönmeye çalışmasından dolayı meydana geldiğini belirttiği, şüpheliye alkol muayene raporunda alkol bulunmadığı, vefat eden Yunus Emre Göçer'in kanında da alkol ve uyuşturucu maddeye rastlanmadığı ifade edildi. Kaza tespit tutanağında kazanın oluşumunda Yunus Emre Göçer'in 2918 sayılı kanuna göre şerit değiştirme maddesini ihlal ettiği anlatılan iddianamede, 7 Aralık'ta alınan bilirkişi raporunda Göçer'in kusurunun olmadığı, şüphelinin ise asli kusurlu olduğu kaydedildi. Bilirkişi raporu ve ve kaza tespit tutanağındaki çelişkinin giderilmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildiği, Adli Tıp Kurumu Trafik ihtisas Dairesi'nin 15 Aralık tarihli raporunda ise şüphelinin asli kusurlu, Göçer'in ise tali kusurlu olduğu belirtildi. Dosyaya eklenen görüntüler üzerine yeniden rapor istenmesi üzerine hazırlanan 19 Aralık tarihli Adli Tıp Kurumu Trafik ihtisas Dairesi raporunda ise şüphelinin asli kusurlu, Göçer'in ise tali kusurlu olduğunun bildirildiği anlatıldı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlunun Yunus Emre Göçer'e Çarparak Öldürdüğü Kazada Yeni Deliller

Yunus Emre Göçer'in Eşi: Polislerden ve Nöbetçi Savcıdan Şikayetçiyim

Asliye Ceza Mahkemesinde Yargılanacak

 

İddianamede, şüphelinin kusurlu eylemiyle Yunus Emre Göçer'in ölümüne sebebiyet verdiği vurgulandı. İddianame, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianame, kabul edilirse şüpheli  şüpheli Mohamud hakkında " Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan  6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.(DHA)

Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlunun Katlettiği Kazada Yeni Deliller: Çarpışmadan 12 Saniye Sonra Durmuş

Somali Cumhurbaşkanı, Türk Katili Oğlu Hakkında Konuştu: Oğlum Yetişkin Biri, Ülkeden Kaçmadı İşi Vardı

 

Somali somali cumhurbaşkanının oğlu yunus emre göçer