Son 3 Yılda 61 Milyon Kişi Sinir Sistemi İlacı, 12,3 Milyon Kişi Antidepresan Kullandı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 3 yılda 61 milyon kişinin sinir sistemi ilacı, 12,3 milyon kişinin de antidepresan kullandığını açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin'in yazılı soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2017 ile 2020 yılları arasında 15 milyon 405 bin kişinin psikiyatri kliniklerine başvurduğunu, Çin Virüsü salgınının ilk yılında bu kliniklere başvuran kişi sayısının 5 milyon 100 bin olduğunu belirtti.

Koca, 2018'den 2020 yılı sonuna kadar olan dönemde, 12 milyon 272 bin kişiye antidepresan ilaç, 60 milyon 911 bin kişiye ise sinir sistemi ilacı reçetesi yazıldığını açıkladı.

Koca'dan gelen verilere değerlendiren Fikret Şahin, “Tencereler kaynamıyor, halkın sinirleri bozuluyor” yorumunu yaparak psikiyatri kliniklerine başvuru ve antidepresan kullanımında Cumhuriyet tarihinin en yüksek sayılarına ulaşıldığını belirtti. Şahin, tek adam rejiminin yarattığı ekonomik ve sosyal buhranın vatandaşı antidepresan ve sinir sistemi ilaçları kullanmaya mahkum ettiğini ifade ederek “Böyle giderse önümüzdeki 10 yıl içerisinde nüfusun yarısı antidepresan kullanıyor olacak. AKP depresif bir toplum yaratarak ülkemizin geleceğine dinamit döşedi” şeklinde konuştu.

antidepresan sinir sistemi ilacı sağlık bakanı fahrettin koca chp balıkesir milletvekili soru önergesi fikret şahin cevap 12 milyon kişi 61 milyon kişi reçete yazıldı