Son 3 Yılda IŞİD'in 3 Elebaşı 'Türkiye'ye Yürüme Mesafesindeyken' Öldürüldü

TAKİP ET

IŞİD elebaşının öldürülmesinin yankıları sürüyor.

Evvelsi gün akşam saatlerinde ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, IŞİD'in Suriye sorumlusu Mahir el-Agal'in Suriye'nin kuzeyindeki Afrin kentine bağlı Cinderesi beldesi yakınlarında hava saldırısıyla öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD Elebaşı Mahir El-Agal Suriye'de Hava Saldırısıyla İmha Edildi


Şubat ayında da IŞİD elebaşı Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi, İdlib kırsalında ABD güçleri tarafından öldürülmüştü.

ABD Ordusu IŞİD Liderini Etkisiz Hale Getirdi


Mahir El-Agal'ın vurulduğu yerin Türkiye sınırına 7 buçuk kilometre mesafede olduğunu belirten gazeteci Murat Yetkin, "Bu yaşta benim sabah yürüyüşüm 7-8 kilometre, düşünün. Bu kadar yakın" dedi.

Türkiye'ye Yürüme Mesafesinde 

ABD istihbaratının teröristin yerini saptayarak ABD SİHA'larının operasyonu yaptığını belirten Yetkin, Şubat ayında öldürülen IŞİD Elebaşı el-Kureyşi'nin öldürüldüğü yerin ise Türkiye'ye 1 buçuk kilometre mesafede olduğunu söyledi. Ondan önceki IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi ise 26 Kasım 2019'da İdlib'e bağlı Berisha köyünde öldürülmüştü. Berisha köyü ise Türkiye sınırına 5 kilometre mesafedeydi. 

"MİT Bulup TSK Ortadan Kaldıramıyor mu?"

IŞİD'in üst düzey 3 ismin Türkiye sınırına yürüme mesafesinde bulunarak öldürüldüğünü belirten Yetkin, "Soruyorum: MİT bulup TSK ortadan kaldıramıyor mu da ABD istihbaratı ve ABD komandosu bu işi yapıyor? IŞİD bize göre de terör örgütü değil mi? Türkiye'de bir defada en fazla insanın öldürüldüğü 10 Ekim 2015 Ankara Gar bombalamasını yapan IŞİD değil mi? 105 kişi öldürüldü, 500 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı.

son bir yılda ışid 3 elebaşı türkiye yürüme mesafesindeyken öldürüldü mahir el-agal ebu bekir el bağdadi