Son Anket Erdoğan'a Karşı Üç İsmi Ön Plana Çıkarıyor

TAKİP ET

Metropoll Araştırma'nın son çalışması olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP liderine karşı üç ismin şansının daha yüksek olduğunu gösteriyor: İmamoğlu, Yavaş ve Akşener.

Metropoll Araştırma Şirketi, son anket çalışmasının sonuçlarını yayımladı.

Katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz" sorusu yöneltilen çalışmada partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısında Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, Muharrem İnce ve Abdullah Gül'ün isimleri seçenek olarak sunuldu.

Çalışmaya göre olası bir seçimde Erdoğan'ın karşısında muhalefetin adayı İBB Başkanı İmamoğlu olursa Erdoğan yüzde 46,5; İmamoğlu yüzde 43,5 oy alıyor. Katılımcılardan yüzde 3,9'u kararsız olduğunu, yüzde 4,9'u ise protesto oy kullanacağını beyan etti.

Erdoğan'ın rakibi ABB Başkanı Yavaş olursa Erdoğan'ın oyu yüzde 45,5'e düşerken Yavaş da yüzde 43 oy alabiliyor. Bu tabloda kararsız oranı 3,7'ye; protesto oy oranı yüzde 3,9'a düşüyor.

Olası bir seçimde Tayyip Erdoğan'ın rakibi İYİ Parti lideri Meral Akşener olursa fark daha fazla açılıyor ve Erdoğan yüzde 46,8; Akşener yüzde 38,3 oy alabiliyor.

24 Haziran'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, diğer isimlere göre Erdoğan'ın karşısında çok daha düşük bir oy oranında kalıyor.

abdullah gül recep tayyip erdoğan metropoll araştırma muharrem ince meral akşener ekrem imamoğlu mansur yavaş anket