Son Anket: 'Psikolojik Üstünlük Millet İttifakı'nda'

TAKİP ET

Bulgu Araştırma'nın gerçekleştirdiği son ankete göre vatandaşlar Millet İttifakı'na daha yakın olduklarını belirtiyor.

KRT TV'de Semra Topçu'nun Haftanın Panoraması programına konuk olan Bulgu Araştırma Şirketi Başkanı Semih Turan, Mart ayında yaptıkları araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

"Tencere iktidar götürür" söylemini "iddialı bir söylem" olarak niteleyen Turan, "Bir sene sonra ne olur bilemiyorum ve bundan çekiniyorum. Ama şu anda saha şunu söylüyor. Kendini kimlik olarak nerede ifade ederse etsin, hangi partiye oy verirse versin insanların ortak noktası ekonominin çok kötü olduğunu düşünmeleri; Türkiye’de hayat pahalılığı dayanılmaz noktada. Artık insanlar itiraz etmiyor, isyan noktasındalar" dedi.

Ekonominin durumunun böyle gitmesi halinde "Cumhur İttifakı iktidarının sonunu yaşadığımızı" belirten Turan, partilerin oy oranlarını şu şekilde aktardı:

AKP yüzde 32,4, CHP yüzde 26,2, İYİ Parti yüzde 12,8, HDP yüzde 10,6, MHP yüzde 7,4, DEVA Partisi yüzde 1,8, Yeniden Refah yüzde 1,5, Türkiye İşçi Partisi yüzde 1,2, Saadet Partisi yüzde 0,7, Gelecek Partisi yüzde 0,5, diğer partiler yüzde 4,9.

Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'nın önünde olduğunu belirten Semih Turan, "Millet İttifakı ilk kez aslında bu psikolojik de üstünlük Cumhur İttifakı’ndan daha önde görünüyor"  diye konuştu. 

son anket psikolojik üstünlük millet ittifakı cumhur ittifakı bulgu araştırma