Son Yıllarda Ortaya Çıkan İlişkiler Hakkında 6 Gerçek

TAKİP ET

İlişkinin mekaniğini iyi anlamanıza yardımcı olacak 6 yeni psikolojik araştırmayı sizler için derledik.

Bilim adamları, aşkla ilgili tüm soruların yanıtlarını bulma arayışlarında gerçekten şaşırtıcı sonuçlara ulaştılar. Aşkla ilgili yaygın mitler çürütüldü ve artık ilişkiler hakkında giderek artan bu bilgileri bilmek ve ilişki mekaniğini iyi anlamak gerekmektedir.

Bazen bilim adamlarının tavsiyeleri gerçekten yardımcı olabilmekte ve aşkı bulmamıza veya ilişkilerimizin bozulmasını önlememize yardımcı olabilmektedir. Sevginin ne olduğunu anlamak isteyenler için faydalı olabilecek 6 yeni psikolojik araştırmayı derledik.

Her Şey İlk Öpücüğe Bağlı

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, ilk öpücüğün potansiyel bir erkek veya kadının fiziksel uygunluğunu değerlendirmek için kullanılabileceğini ortaya koydu.

Genel bir kural olarak, uzun süreli ilişkiler söz konusu olduğunda (özellikle kadınlar için) öpüşmek çok önemli kabul edilir.

Sonuçlar, öpücüklerin ana işlevinin uyarılma seviyelerini artırmak olduğu şeklindeki ilk hipotezin aslında yanlış olduğunu gösterdi.

25 Yılı Aşkın Bir Süredir Birbirleriyle Yaşayan İnsanlar Benzer Yüz Özelliklerinin Geliştirir

Michigan Üniversitesi'ndeki bilim adamları, eşlerin fiziksel görünümündeki yakınsamayı incelediler. Sonuçlar gösteriyor ki 25 yıl bir birliktelikten sonra, fiziksel olarak yüz özelliklerinin benzerliğinde büyük bir artış bulunmakta.

Ek olarak, benzerlikteki bu artış evlilikteki mutluluğun büyük bir göstergesi olarak düşünülüyor.

Bu fenomen için incelenen açıklamalar arasında, duygusal etki teorisine dayalı olanı umut vadetmiştir. Bu teori, duygusal süreçlerin yüz kasları tarafından düzenlenen vasküler değişiklikler ürettiğini varsayar.

Romantik Filmler Partnerlerin Evliliklerini Kurtarmalarına Yardımcı Oluyor

3 yıllık yeni bir çalışma, eşlerin romantik filmler izleyip konuşmaları halinde boşanma riskinin azaldığını göstermiştir. Romantik filmleri izleyen çiftler birbirleriyle etkileşimde bulunurken neyi doğru ve yanlış yaptıklarını daha iyi anlarlar. Bu nedenle, daha az çatışma ve yanlış anlama yaşanır.

Sevdiğin Kişinin Fotoğrafı Acıyı Azaltıyor

Yeni bir çalışma, sevilen birinin fotoğrafına sadece bakmanın ağrıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Sevdiğiniz birinin elini tutmak veya ona dokunmak da aynı şekilde yardımcı olur.

Çalışma, erkek arkadaşlarıyla en az 6 aydır iyi ilişkiler içinde olan kadınları içermektedir.

Deney sırasında, erkek arkadaşlarının, tanımadığı insanları ve bir sandalyenin fotoğraflarına gösterilirken ağrı seviyelerini bildirilmesi istendi.

Çift fotoğrafları gerçekten kadınların acıya katlanmasına yardımcı oldu. Genellikle sosyal desteğin eylemlerle veya kelimeler yardımıyla ifade edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak deney, bir fotoğrafa bakmanın bile büyük bir etkisi olabileceğini gösteriyor.

Modern Evliliklerde Kendi Kendini Fark Edebilme Gerekmekte

Eli J. Finkel, Northwestern Üniversitesi'ndeki meslektaşları ile birlikte boşanmanın ana nedenlerini inceledi. Sonuçlar, modern ilişkilerde partnerler geçmişteki güvenlik ihtiyaçlarını da karşılamak istediklerinden daha fazla psikolojik tatmin beklemektedirler.

İnsanlar, evliliklerinin özgüven ve tatmin ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacağını düşünürler. Bu ihtiyaçların karşılanması için yeterli zaman ve psikolojik desteğe ihtiyaç vardır.

Yeterli bir çaba yoksa veya çiftlerden biri denemek istemezse, isteyen taraf kendini boşuna çabalamış hissedebilir.

Bu durumda diğer eş, hayal kırıklığına uğramamak için evliliğin beklentilerini yeniden gözden geçirmelidir.

IQ'su Yüksek Erkeklerin Partnerlerini Aldatma İhtimali Daha Az

Saint Louis Üniversitesi'ndeki bilim adamları, daha yüksek IQ'ya sahip erkeklerin partnerlerine ihanet etme olasılığının daha düşük olduğunu keşfettiler. Araştırmacılar, binlerce yetişkin ve genci içeren araştırmanın sonuçlarını analiz etti ve en zeki erkeklerin tek eşliliğe ve cinsel münhasırlığa daha fazla değer verdiğini ortaya çıkardı. Aynı zamanda kadınlar için IQ seviyesinin sadakatleri üzerinde hiçbir etkisi olmadığı bulgusu elde edildi.

oxford üniversitesi ilk öpücük aşk sevgi fenomen duygusal etki teorisi romantik filmler partner evlilik ilişki fotoğraf erkek arkadaş sevgili kız arkadaş çift fotoğrafları Eli J. Finkel Northwestern Üniversite