SONAR Anketi Açıklandı: Soylu ve Koca'nın Güvenilirliği İnce ve Demirtaş'ın Gerisinde Kalıyor

TAKİP ET

SONAR Araştırma, son yaptıkları anketlerin sonuçlarını paylaştı.

SONAR Araştırma CEO'su Hakan Bayrakçı, 26 kentte 3 bin 200 kişiyle yüz yüze görüşülerek hazırlanan anketin sonuçlarını açıkladı. Araştırmada; parti oyları ve siyasilere güven sonuçları paylaşıldı.

Ankette, Cumhur İttifakı'nda bulunan AKP yüzde 39.3, MHP yüzde 10.5, BBP ise yüzde 1.1 olarak açıklandı. Öte yandan Millet İttifakı'nda ise tablo; CHP yüzde 22.6, İYİ Parti yüzde 13.1, Saadet Partisi ise yüzde 1.2 olarak oluştu. HDP, yüzde 10.2 ile kayda geçti.

Siyasilere güvenin de ele alındığı ankette katılımcılara "en güvenilen siyasetçiler" soruldu. Sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 42.6 ile ilk sırayı alırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 14.2 ile ile ikinci sırada yer aldı. İmamoğlu'nu, ABB Başkanı Mansur Yavaş yüzde 10.3 ile takip ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 7.2'de kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na güven, yüzde 1.9 olarak açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yüzde 6.2 olarak görülüyor. 

SONAR'a göre Memleket Hareketi kurucusu Muharrem İnce yüzde 2.6 güvenilirlik sağlayabilmişken Süleyman Soylu yüzde 2, Fahrettin Koca yüzde 1.1 olarak kalıyor. Eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş ise yüzde 5.1 seviyesinde.

anket sonar araştırma güvenilirlik sonuç ittifak parti oy siyasiler ekrem imamoğlu mansur yavaş süleyman soylu meral akşener kemal kılıçdaroğlu devlet bahçeli demirtaş muharrem ince