#SonDakika | tv100, Reklam Genel Müdürü ve Yayın Sorumlusunu Kovdu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu TV100'ün canlı yayınında, AKP'ye yakın paramiliter örgüt SADAT'ın reklamı gösterilmişti. tv100, reklam genel müdürü ve yayın sorumlusunun işine son verdiğini açıkladı.

tv100, reklam genel müdürü ve yayın sorumlusunun işine son verdiğini açıkladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu tv100'ün canlı yayınında, AKP'ye yakın paramiliter örgüt SADAT’ın reklamı gösterilmişti.

tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, söz konusu olayla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Evet yasadışı olmasa bile bu politik anlamda bir hatadır. Ancak reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden Sayın Uğur Dündar'ın, hele hele de Sayın Kılıçdaroğlu'nun hedef alınması kabul edilemez. Böylesi masum sayılabilecek bir hatadan yola çıkılarak kişi ve kurumları yok etmeye çalışmak en azından belli değerleri savunduğunu söyleyenlere yakışmamaktadır. Bu olaydan tabii ki ders alınmıştır. Tekrarı önlenecektir."

Bu ifadeden sonra kanal içinde değişikliğe giden tv100’den bir açıklama daha geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kanalımız Tv100’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yayını sırasında dikkatsizlik sonucu yayına giren 8 saniyelik SADAT reklamı nedeniyle siyasi bir fırtına koparılmak istenmektedir. Kanalımız Tv100, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Uğur Dündar ile birlikte bu olayın mağdurları arasındadır. SADAT yetkililerinin “Gol” diye attıkları ahlaka sığmayan Tweet’den yola çıkarak bir operasyona hedef olduğumuz ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Reklam Genel Müdürü ve yayın sorumlusunun çıkışı verilmiştir. Böylesi bir olayın tekrar etmemesi için de bütün önlemler alınmıştır."

tv100 SADAT kemal kılıçdaroğlu uğur dündar alican değer