Ünsal Ban Tahliye Edildi

TAKİP ET

T24'ün haberine göre, AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındayken Sedat Peker'e video gönderdiği iddiasıyla tutuklanan Ünsal Ban tahliye edildi.

T24'ün haberine göre, AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile boşanma aşamasındayken Sedat Peker’e video gönderdiği iddiasıyla tutuklanan Ünsal Ban tahliye edildi. 

Ne Yaşanmıştı?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve kardeşi AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’den sermaye artırımı için 12 milyon TL rüşvet istediğini iddia etmişti.

Peker iddialarının devamında Taşkesenlioğlu’nun eşi olan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban’ın çektiğini belirttiği bir videoyu da paylaşmıştı. Videoda Zehra Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçakla "İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz" diye bağırdığı görülüyordu.

Öte yandan Ağustos 2022'de AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban’a boşanma davası açtığı ve 70 milyon lira (2,5 milyon dolar) tazminat istediği ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Ban, Muğla'nın Milas ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Zehra Taşkesenlioğlu'na ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamalarıyla gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

ünsal ban zehra taşkesenlioğlu Sedat Peker rüşvet