Sorumluluk Alması İstenen Mansur Yavaş: Kemal Bey'e Vefa Borcum Var

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cephesi, gazeteci İsmail Saymaz'ın "İYİ Partili bir heyetin Yavaş'ı adaylığa ikna etmeye çalıştığı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV'deki köşesinde kaleme aldığı "Altılı Masa'da bilek güreşi" başlıklı yazısında "Bildiğim kadarıyla… İyi Partili bir grup aday olması için Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu. Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa 'Evet' diyeceğini söylüyor. Yani, Abdullah Gül stratejisi izliyor" demişti.

Bunun ardından Saymaz'a açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, Mansur Yavaş'ı İYİ Partili heyetin ziyaret ederek cumhurbaşkanı adayı olması için telkin ve teklifte bulunmadığını söyledi.

Halk TV'deki köşesinden ABB kaynaklarının açıklamasını aktaran Saymaz, bunun üzerine kaynağına yeniden ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Mansur Yavaş: Kemal Bey'e Vefa Borcum Var

"Kaynağım, İYİ Partili bir heyetin değil, 'hatırı sayılı insanların' Yavaş'ı tek tek ziyaret ettiğini belirtiyor. Geçen hafta ve önceki hafta birer görüşme olduğunu kaydeden kaynağım, şu bilgiler verdi:

'Adaylık meselesi sıkça telaffuz ediliyor. Onun da sorumluluk alması gerektiğini söyledi hatırı sayılır insanlar. O da 'Kemal beye bir vefa borcum’ var dedi. Bunu söylediğinde şunu dediler: ‘Türkiye’ye vefa borcu ne olacak?’ Burada kimse geri duramaz.'"

mansur yavaş ismail saymaz iddiasına cevap iyi parti iyi partili heyet gelmedi