Soruşturma Geçiren Avusturya Başbakanı İstifa Etti

TAKİP ET

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başbakanlıktan istifa etti.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz hakkında başlatılan soruşturma nedeniyle Başbakanlığa, Kurz'un partisi ÖVP Genel Merkezi'ne ve Fellner Medya Grubu'na 1400 polisler baskın düzenlenmişti.

Söz konusu soruşturmada Kurz, henüz Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı sırada Fellner Medya Grubu ile anlaşarak yalan içerikli yandaş haberler ve düzmece anketler yayımlatmakla ve bu operasyonu Avusturya Maliye Bakanlığı kaynakları ile finanse etmekle suçlanıyordu.

Düzenlenen eş zamanlı baskınlardan sonra hükümet ortağı Yeşiller ve Kurz'un partisi ÖVP arasında sorun yaşandığı belirtilmiş, parlamentodaki muhalefet Kurz'a istifa etmemesi halinde gensoru vererek hükümeti düşürmekle tehdit etmişti.

Başbakanlığı süresince yaptığı Türk ve Türkiye karşıtı açıklamaları ile hafızalara kazınan Sebastian Kurz, büyük bir skandalla birlikte Avusturya Başbakanlığı görevinden istifa etti.

Başbakanlığı süresince yaptığı Türk ve Türkiye karşıtı açıklamaları hafızalara kazınan Sebastian Kurz büyük bir skandalla birlikte Avusturya Başbakanlığı görevinden istifa etti Söz konusu soruşturmada