Sosyal Konut Projesine, Proje Başlamadan Zam Geldi: Bakan Murat Kurum Açıkladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesi henüz başlamadan zam geldi. Çevre Bakanı Murat Kurum, projeye ilişkin açıklanan fiyatların büyükşehirlerde yüzde 10 zamlı olacağını duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa süre önce sosyal konut projesini "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi" olarak duyurdu.

Projeyi tanıtan Erdoğan, 2+1 evlerin 608 bin lira, 3+1 evlerin 780 bin lira olacağını söyledi.

Fakat TOKİ Başkanı Ömer Bulut, katıldığı bir TV programında yaptığı açıklamada "İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde fiyatlar farklı olacak. Orada 2+1’in en küçük olanının fiyatı 780 bin lira olcak. Yine İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerin dışında olan diğer büyükşehirlerde de 608 bin lira ile 780 bin lira arasında bir değerde olacak" dedi.

Bakan Murat Kurum: Yüzde 10 Fiyat Farkı Olacak

Ayrıca Çevre Bakanı Murat Kurum, 3+1 evler için dört büyükşehirde farklı fiyatlar uygulanacağını açıkladı. İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa şehirleri ile diğer şehirler arasında yüzde 10'luk bir fiyat farkı olacağını belirten Kurum, "En yüksek 3+1 ev 950 bin lira. Şırnak’ta 608 bin lira, İstanbul’da ise 679 bin lira bedel ile alacak. Evlerin hepsinin standartı aynı" diye konuştu.

Enflasyon Farkı Belirsiz...

Erdoğan'ın açıkladığı fiyat ile Murat Kurum'un açıkladığı fiyat arasında 100 bin liranın üzerinde bir fark olması nedeniyle "proje başlamadan zam geldi" eleştirileri yapıldı. Ayrıca enflasyon nedeniyle geri ödemelere yapılacak zamlar da belirsizliğini koruyor. Enflasyonu düşürmeye yönelik hiçbir adım atmayan ve faizleri düşürmeye de devam eden Erdoğan yönetiminin yüksek enflasyonu düşürmemesi halinde açıklanan fiyatların 1 milyon liranın üzerine çıkması çok sürmeyecek.

 

sosyal konut prıjesi sosyal konut projesi proje başlamadan zam geldi