Sosyal Medya Platformlarına 30 Milyon Liralık İkinci Cezalar Geliyor

TAKİP ET

Hükumetin getirdiği sosyal medya düzenlemesi kapsamında Türkiye'de temsilci bulundurmayan sosyal medya platformlarına uygulanacak ikinci ceza olan 30 milyon lira para cezası yolda.

Hükumet tarafından günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya platformlarına Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu getirmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sosyal medya platformlarına tanınan sürenin 2 Kasım'da dolmasıyla Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tiktok, Periscope gibi platformların da bulunduğu sosyal medya ağlarına 10'ar milyon TL para cezası vermişti. 

Yasal zorunluluğu yerine getirmeyen platformlar için ikinci aşamaya geçilmesine az bir zaman kaldı. Türkiye'ye temsilci atamayan ağlara 30'ar milyon TL para cezası kesilecek. İkinci aşama için tanınan süre 8 Aralık'ta doluyor.

Sosyal Medya Platformları Mesafeli Yaklaşıyor

Sosyal medya ağları temsilci atamadan bir çözüm yolu geliştirmeye çalışıyor. İlk cezanın kesilmesinin ardından platformların temsilcileri Ankara'ya gelerek yetkililerle birtakım görüşmeler gerçekleştirdi ancak Türkiye'de temsilci bulundurmaya yanaşan olmadı. 

Özellikle Twitter bu konuda çok net bir tutum sergiliyor. Türkiye'ye temsilci atamaları durumunda bunun örnek teşkil etmesinden dolayı diğer ülkelere de atamak zorunda kalabileceklerini savunuyorlar. 

Şayet platformlar temsilci atamaya yanaşmazsa 30 milyon liralık ikinci cezanın ardından internet trafiği bant genişliği söz konusu ağlar için önce yüzde 50 sonrasında ise yüzde 90 daraltılacak.

 

sosyal medya ceza ikinci aşama yolda platformlar ağlar 30 milyon tl