Sosyal Medyada Gündem Olan 'Gümüş Panorama' Adlı Yapının Müteahhidinden Açıklama

TAKİP ET

Esenyurt'ta bulunan ve yüksekliğiyle diğer binalardan rahatlıkla ayırt edilebilen Gümüş Panoroma adlı yapının müteahhitliğini üstlenen Uçar Grup adlı şirket; yapmış olduğu kamuoyu duyurusunda binanın depreme son derece dayanıklı olduğunu ve yönetmeliğe uygun inşa edildiğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra gözler İstanbul'a çevrildi. Gerek nüfus yoğunluğu gerekse düzensiz yapılaşmadan dolayı 'olası bir deprem'in İstanbul'u felakete sürükleyeceği ile ilgili şüpheleri dile getiren sosyal medya kullanıcıları, Esenyurt'taki bir binanın görüntüsünü paylaşarak endişelerini paylaştı. 

Esenyurt'ta bulunan ve yüksekliğiyle diğer binalardan rahatlıkla ayırt edilebilen Gümüş Panoroma adlı yapının müteahhitliğini üstlenen Uçar Grup adlı şirket; yapmış olduğu kamuoyu duyurusunda binanın depreme son derece dayanıklı olduğunu ve yönetmeliğe uygun inşa edildiğini belirtti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin bot hesaplardan atılan ve şirketin itibarını zedelemek amacıyla bu gönderilerin yayıldığını ifade eden Uçar Grup; kendi yapıları hakkında haksız ithamlar ve karalama kampanyalarından dolayı ilgili hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 

Uçar Grup'un yaptığı açıklama şu şekilde:

KAMUOYUNA DUYURULUR

Ülkemizde ve Suriye'de; 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve milletimizi yasa boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

'Asrın felaketi' olarak belirtilen bu büyük depremler sonrası doğal olarak, bilhassa eski ve deprem yönetmeliğine uygun olmayan, denetimsiz yapıların yenilenmesi daha çok gündeme gelmiştir. Bununla beraber yüksek katlı yapılar da bazen gündeme gelmektedir. Tarafımızca inşa edilen Gümüş panorama projemizde bulunan D blokta yine bu bağlamda zaman zaman gündeme gelmiş ve tarafımızca doğal karşılanmıştır.

Ancak sosyal medya aracılığı ile iyi niyetli olmadığı; eleştirilerin ötesinde hakaret ve iftiraya varan manidar ithamlarla sabit, birçoğu bot hesaplar olmak üzere ve photoshop kullanılarak projemiz ile ilgili bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bu neden ile kamuoyu duyurusu yapma gereği duyulmuştur.

Projemizin inşasına 27.02.2017 tarihli 20161846 sayılı ruhsat izni ile 2017 yılında başlamış ve D blok 2021 yılının sonunda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Projemizin arsa sahibi ve müteahhidi Uçar Grup Yapı İnşaat Em. Müş. Gıda Oto. Ve Tur. Hizm. Tic. Ltd. Şti.'dir. Paylaşımlarda adından söz edilen Başyapıt Gayrimenkul inş. Dış. Tic. A.Ş. projemizin taşeron firmalarından biridir.

Projemizin zemin etüdü ve statik projeleri İstanbul Teknik Üniversitesi 18 Ekim 2016 tarihli rapor ile onaylıdır. Ayrıca projemiz, 26 Eylül 2019 tarihinde merkez üssü İstanbul Silivri olan 5,8 M büyüklüğündeki deprem sonrasında yine İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 23 Ocak 2017 tarihli ve 2043 (2016) sayılı rapor ile depreme karşı gösterdiği davranış performansı ayrıca raporlanmıştır.

Buna ek olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden alınan 'Bina statik projesi ve mevcut durumu hakkında teknik rapor sayı ( 74933216-939.02-)' ile binamızın deprem güvenli bir bina olduğu raporlanmıştır.

Böylece beklendiği üzere binamızın deprem direnci standartların çok üstünde olduğu bu rapor ile ayrıca tespit edilmiştir.

Binamızın yapısal özellikleri şu şekildedir:

Beton sınıfı C-50 Mpa'dir. Radye temel kalınlığı: 3, 50 m'dir. Binamızın gömülü derinliğinin bina yüksekliğine oranı %30,5’tir. Sahada yapılan, temel altı fore kazık yükleme deneyi raporundan sonuçla: binamızın temel altında kullanılan her bir fore kazığın yenilme yükü 650 ton'dur. Rapor No: a.2016-09

Yukarıda rapor kodu verilen geoteknik değerlendirme ek raporundan özetle, binamızın bodrum katları ve temel ile birlikte fore kazıklar 'çok sert' zemine soketlenmiştir.

,Sonuç olarak, ülkemiz ekonomisine katkı sunan ve birçok ailenin güvenli evlerde yaşamasını kendisine hedef kabul etmiş firmamızın bu paylaşımlara karşı suç duyurularının ivedilikle yapılacağını belirterek, yetkili makamların binamız ile ilgili her türlü ek denetlemelerini memnuniyetle kabul edeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz. www.gumuspanorama.com

YAPI SAHiBi - MÜTEAHHіT
Uçar Grup Yapı Inşaat Em. Müş. Gıda Oto. Ve Tur. Hizm. Tic. Ltd. Şti
 

 

uçar grup gümüş panoroma deprem istanbul esenyurt