Sosyal Medyada Havayı Koklayan İrticacılar Fırsat Kolluyor

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın 'yeni anayasa' mesajının harekete geçirdiği siyasal İslamcılar, sosyal medyada #AnayasamızKuranOlsun etiketiyle bir kampanya yürütüyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'yeni anayasa çalışması' mesajı ve Cumhur İttifakı bünyesindeki pekiştiren açıklamalar, irtica tehlikesinin de hortlamasına neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasa'nın "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir" şeklindeki ikinci maddesiyle sabit olan ve değişitirlmesi teklif dahi edilemez laik yapısına düşman olan şeriatçı güruh, 'yeni anayasa' mesajını bir fırsata çevirmeye çalışıyor.

Sosyal medya mecraları üzerinden bir kampanya yürüten irticacılar, #AnayasamızKuranOlsun etiketi altında bir çalışma yürüttü. Anayasa ile sınırları çizilen ifade özgürlüğünü ihlal ederek laik yapıyı yıkmayı teklif eden şeriatçılar, yalnızca kimliği belli olmayan bireylere ait hesaplardan da mürekkep değil. Bunların yanı sıra tüzel kişiliklerin sosyal medya hesaplarından da aynı etiket altında paylaşımlar yapıldığı görülüyor.

#AnayasamızKuranOlsun irtica şeriat irtica hortladı şeriatçılar irticacılar laiklik türkiye cumhuriyeti laik yapı anayasa yeni anayasa çalışmaları