Sosyal Medyada Tartıştıkları Kişinin Evini Basan MHP'li Yöneticilere Hapis Cezası

TAKİP ET

Kocaeli'de sosyal medyada bir paylaşıma yaptıkları yorum nedeniyle eski MHP MKYK yedek üyesi Erkan Azeri ile tartışan MHP ve Ülkü Ocakları yöneticileri, Azeri'nin evine giderek konut dokunulmazlığını ihlal etti. Mahkeme, üç sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Kocaeli’de geçen yıl kasım ayında yaşanan olayda, eski MHP MKYK yedek üyesi Erkan Azeri ile dönemin MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş arasında bir sosyal medya paylaşımının yorum kısmında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ve Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Abdulkadir Özdemir de devreye girdi.

Ev basıp konut dokunulmazlığını ihlal ettiler

Üç yönetici, tartıştıkları Erkan Azeri’nin evine gitti. Burada da taraflar arasında sözlü atışma devam etti. Azeri’nin yakınlarının polise haber vermesiyle olay yerine ekipler sevk edildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mahkeme hapis cezasına çarptırdı

Soruşturma sonucunda Murat Nuri Demirbaş, Abdulkadir Özdemir ve Yücel Bektaş hakkında “nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme”, “tehdit”, “birden fazla kişi ile tehdit”, “birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal etme” suçlamalarıyla dava açıldı.

Gebze 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar savunma yaptı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklara “birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal” suçundan 1’er yıl 8’er ay hapis cezası verdi. Diğer suçlardan ise beraatlerine karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıklar hakkında denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

MHP Milliyetçi Hareket Partisi kocaeli ev baskını Erkan Azeri Murat Nuri Demirbaş Abdulkadir Özdemir Yücel Bektaş