Sosyal Medyadaki "Nefret Söylemleri" Nedeniyle 27 Kişi Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Muhalif gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklama geldi.

Muhalif gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada, açık kaynak araştırmalarında internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" niteliğinde paylaşımlar yapıldığı tespit edildi.

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak Gözaltına Alındı

Başsavcılık tarafından söz konusu sosyal medya paylaşımlarında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen suçlardan soruşturma başlatıldı.

Ajans Muhbir Editörü Süha Çardaklı Gözaltına Alındı

Soruşturma kapsamında, işleniş şekli ve olayın özellikleri itibarıyla 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 2/1-k maddesinde düzenlenen toplu suç kapsamında olduğu değerlendirilen eylemler sebebiyle Ankara, Hatay, Antalya, Samsun, Kahramanmaraş, Sakarya, İzmir, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Edirne, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haber Report'un Sahibi Gözaltına Alındı

Aykırı, Muhbir, Haber Report, Mülteci Haberleri...

Aykırı’nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı, ve Haber Report'un sahibinin gözaltına alınmasının ardından Mülteci Haberleri ve Karargah isimli sosyal medya hesaplarının sahipleri de gözaltına alındı.

Zafer Partisi Eski İlçe Başkanı Gözaltına Alındı

Gözaltına alınan isimler arasında Samsun'da Zafer Partisi Çarşamba eski İlçe Başkanı Efe Emirhan Konaşoğlu'nun da yer aldığı öğrenildi.

Lafagel TV'nin Sahibi de Gözaltına Alındı

Avukat Taha Tekin, X hesabından yaptığı açıklama ile Lafagel TV'nin sahibinin gözaltına aldığını duyurdu.

 

Gözaltı Süreleri Uzatıldı

Gözaltına alınan gazeteci ve sosyal medya yöneticilerinin gözaltı süreleri uzatıldı.

Muhbir haber sayfasının editörlerinden Süha Çardaklı'nın avukatı Emir A. Gürbüz, gözaltı süresinin fazla 36 saat olabileceğini ve müvekkilinin kısa sürede serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Aykırı Haber'in Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak avukatı Ömer Faruk Dağ aracılığıyla bir mesaj paylaştı. Çolak'ın mesajı şu şekilde:

"Bugüne kadar her zaman davet usulüyle yapılan yöntem hiçbir gerekçe olmadan ev baskını ve gözaltıyla neticelenmiştir. İki gündür gözaltında olmamıza rağmen hala ne için burada olduğumuzu ve tutulduğumuzu bilmiyorum. Bugüne kadarki yayıncılık ve gazetecilik anlayışımda tek gayem Türk Milleti ve Devletimin çıkarları olmuştur. Türkiye, kimsenin mülteci; sığınmacı, kaçak havuzu değildir. Zorlu şartlarda yayınlarımızı sürdürürken, "Teşekkür" yerine bu muameleye maruz kalmayı kabullenemiyorum. Son olarak, destek ve güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Tüm sevenlerime ayrı ayrı selamlarımı iletirim. Bizleri unutmayın."

Sığınmacı Haberleri İle İlgili Olarak Gözaltına Alınan Gazetecilerin Gözaltı Süreleri Uzatıldı

 

muhalif basın haber report ajans muhbir batuhan çolak aykırı