Sosyal Medyaya Sansür Yasası AKP'yi Böldü: Bazı Vekiller İmza Atmadı

TAKİP ET

Sosyal medyaya sansür yasası AKP'de dahi çatlak yarattı.

Kamuoyunda "dezenformasyon yasası" ya da "sosyal medyaya sansür yasası" olarak bilinen yeni kanun tasarısının 29. maddesiyle yeni ihdas edilen "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Kanun tasarısı TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti fakat tasarıya AKP'li vekillerden itirazlar geldiği öğrenildi. Daha önce Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre bazı AKP'li milletvekillerinin söz konusu 29. maddenin muğlaklığı nedeniyle eleştiriler yönelttiği ve "Dezenformasyon yapılıyor" iddiasıyla gazeteciliğin engelleneceği endişesini taşıdığı öğrenilmişti.

Hatta bazı AKP'li milletvekillerinin düzenlemeye ilişkin "Teklif internet ve sosyal medya düzenlemesi olacaktı, ancak 5167 sayılı basın yasasına düzenlemeye dönüştü" dedikleri ortaya çıkmıştı.

Sosyal Medya Yasasına AKP'li Vekillerden Eleştiri

Mahir Ünal İmza Koymadı

Mİlli Gazete'den Muhammed Vefa'nın haberine göre MHP milletvekilleri yasa teklifine imza atarken aralarında tasarı üzerinde çalışan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da bulunduğu bazı AKP'li milletvekilleri teklife imza koymadı.

Söz konusu milletvekilleri yasanın parti içinde bir bölünme yaratmaması için yasada itirazlara neden olan maddelerde değişiklik yapılması üzerinde çalışıyor. Özellikle 29. madde ile ihdas edilmesi öngörülen "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu"nun tekrar ele alınarak maddenin daha derinlemesine bir açıklama içermesi ve 3 yıl hapis cezasının değiştirilmesinin önergeyle sağlanacağı belirtiliyor.

sosyal medyaya sansür yasası akp böldü bazı vekiller imza atmadı halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu