Soykırımcı Çin Covid-19 Önlemlerini Gevşetiyor

TAKİP ET

Ülke genelinde yaşanan protestolar sonrasında Covid-19 prosedürlerinden geri adım atmaya zorlanan Pekin, "toplum sağlığı" bahanesiyle dayattığı kuralları gevşetiyor.

Soykırımcı Çin, tüm dünyada pandeminin kontrol altına alınmasına ve tedbirlerin gevşetilmesine karşın ülkesindeki insanları evine kapatıp keyfi olarak karantina uyguluyordu. Özellikle Doğu Türkistan'da uyguladığı prosedürler sebebiyle eleştirilerin odağında olan Kızıl Pekin Yönetimi, dayatmacı kurallarından geri adım atmak zorunda kaldı. 

Devlet Konseyi'ne bağlı Covid-19'u Ortak Önleme ve Kontrol Mekanizması tarafından 7 Aralık tarihinde bir genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgeye göre,  ilgili yerel birimlerin,  gereksiz formalite ve bürokrasiye karşı çıkarak önlem almaları, ayrıca insanların hayatlarının ve sağlığının korunmasını en üst düzeye çıkarmak ve pandeminin ekonomik ve sosyal kalkınma üzerindeki etkisini en aza indirmek amacıyla tedbir ve kontrol önlemlerini uygulamaya yönelik özveriyle çalışmaları gerektiği belirti. 

Yüksek riskli alanların keyfi olarak genişletilmesinin yasaklandığı genelgede, Covid-19 risk alanlarının bilime dayalı ve hedef odaklı şekilde tanımlanması çağrısında bulunuldu.

ÇİN soykırımcı çin Covid-19 pandemi prosedür yaptırım dayatma Orhan Kural pekin