Soykırımcı Çin Diktatörü Xi, Filistinli Mahmud Abbas'la Görüştü

TAKİP ET

Soykırımcı Kızıl Çin'in Diktatörü Xi Jinping, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

Soykırımcı Çin Diktatörü Xi, Çin-Filistin dostluğunun halkları tarafından derinden beslendiğini belirterek, son 50 yılda iki tarafın birbirine her zaman güvendiğini ve desteklediğini söyledi. Doğu Türkistan'daki Uygurlara soykırım uygulayan kızıl diktatörün Arap ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye hevesli olduğu göründü

Diktatör Xi, uluslararası ve bölgesel durum nasıl değişirse değişsin, Çin'in her zaman Filistin halkının meşru hak ve çıkarlarını yeniden tesis etme davasını kararlılıkla desteklediğini ve her zaman Filistin halkının yanında yer aldığını söyledi. Xi, "Uluslararası toplum, uluslararası gündemde Filistin meselesine öncelik vermeli, iki devletli çözüm ve 'barış için toprak' ilkesi doğrultusunda hareket etmeli ve ilgili BM kararları ve Arap Barışı temelinde barış görüşmelerinin yeniden başlamasını kolaylaştırmalıdır. Xi, Çin'in Filistin sorununa erken, adil ve kalıcı bir çözüm için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu..

Önümüzdeki yıl Çin-Filistin ilişkilerinin 35. yıl dönümünün kutlanacağını kaydeden diktatör, yıldönümünü kutlamak için iki tarafın iyi planlar yapması gerektiğini vurguladı.

 

çin Filistin mahmut abbas xi jinping riyad