Soykırımcı Çin, Doğu Türkistan'daki Camileri Yıkıp Tapınak Görünümü Veriyor

TAKİP ET

İşgalci Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da ve Müslümanların yoğun yaşadığı yerlerde ibadethanelere zarar vererek Çinlileştiriyor.

Çin Komünist Partisi (ÇKP), dinler üzerinden Çinlileştirmeyi teşvik etme kararından bu yana, birçok İslami yapıya zarar verdi. Çin kaynaklı sosyal medyada yayılan görüntülere göre işgalci Çinliler, Doğu Türkistan’daki camileri tek tek yıkıyor ve camilere Çinli yapı görünümü veriyor. ÇKP yönetiminin Türk ve İslam karşıtı politikalarının, Çin vilayetlerindeki Hui Müslüman bölgelerinde de yaygınlaşmaya başladığı görülüyor. 

Soykırımcı ÇKP, İslam'ı Çinlileştirme Planları Kapsamında 600 Yıllık Camiyi Yıktı 

Uygur Türklerine yaptığı soykırım, baskı ve insanlık dışı uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Türk düşmanı ve komünist Çin, insan hakları ihlallerinde olduğu gibi inançlara yaptığı saldırı ve tahribatta da sınır tanımıyor. Çin kaynaklı sosyal medyada son zamanlarda sıkça dolaşan görüntülere göre işgalci Çinliler, 2014’te onaylanan İslam’ı Çinlileştirme planları çerçevesinde Henan (Hınan) Eyaleti’nin orta kesiminde bir ilçe olan Şiañçıñ’daki 600 yıllık Nandun Camisi'nin kubbesini ve minarelerini yıkıyor.

1920 yılında Ming (Miñ) Hanedanlığı’nın başlangıcında inşa edilen cami ve minaresinin, yapımından 600 yıl sonra yıkılarak Çin tarzı mimariye büründürülmesi de dikkat çekiyor. 

İşgalciler, Camilere Tapınak Görünümü Veriyor

Öte yandan Türk düşmanı ve soykırımcı Çin Komünist Partisi (ÇKP)'nin; Çiñhay Eyaleti, Çıñcoñ ilçesi, Kañyañ Camisi'nin minaresini ve kubbesini de yıkmaya başladığı, Gansu Eyaletindeki Linşia Hui Bölgesi’nin Cişiñ, Baoan, Doñxiañ ve Salar ilçelerindeki camilerin minareleri ile kubbelerinin ortadan kaldırılmaya başladığı biliniyor.

Doğu Türkistan Uygur Çin ÇKP komünizm işgal soykırım Türk dünyası İslam Müslüman cami