Soykırımcı Çin'in Türkistan'ı Sömürme Projesi Zirvesi

TAKİP ET

Soykırımcı Çin, Türkistan'ı sömürme projesi zirvesi düzenledi.

İşgal ettiği Doğu Türkistan'da Uygurlara yönelik soykırım politikasını sürdüren ÇKP diktatörlüğü, Türkistan'ı sömürme projesi zirvesi düzenledi.

Zirveye Doğu Türkistan'daki soykırıma ses çıkartmayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev katıldı. 

Başta Doğu Türkistan olmak üzere işgal ettiği ülkelerdeki kültürü yok etmek için uğraşan ÇKP rejimi, Türkistan liderlerini Türkistan'ı işgal eden Tang Hanedanı'nın başkentinde ve Tang bayrağı ile karşılayarak sömürgecilik konusunda mesaj verdi.

Sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti zirveye tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Çin'in işgal altındaki Doğu Türkistan'da Uygurlar, Kazaklar, Kırgızlar, Özbekler ve diğer Türk halklarına yönelik devam eden soykırımına rağmen, Türkistan'daki akraba uluslarımızın Çin ile işbirliğini geliştirmesinden son derece rahatsızız.

Orta Asya Cumhuriyetlerinin Doğu Türkistan'da devam eden soykırıma sessiz desteğini, özellikle Kırgız Cumhuriyeti'nin Çin'in Doğu Türkistan ve halkına karşı yürüttüğü savaşa haince desteğini şiddetle kınıyoruz.

Tüm Orta Asya Cumhuriyetlerine bir kez daha hatırlatıyoruz ki Doğu Türkistan, Çin'i işgal etmekten ve kendi ülkelerine doğru genişlemekten geçici olarak alıkoyan şeydir.

Çin'in Doğu Türkistan'ı yok etme çabalarını desteklemek, Çin'in Türkistan'ın tamamını boyunduruk altına alma planlarını desteklemektir.

Oysa Doğu Türkistan'ın bağımsızlığını kazanmasına destek vermek, tüm Türkistan Cumhuriyetlerinin bağımsızlığını, güvenliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamakla eş anlamlıdır.
 

soykırımcı çin türkistan Doğu Türkistan uygurlar uygur soykırımı çin kazakistan kırgızistan özbekistan tacikistan