Soykırımcı Çin, Türkiye'nin PKK'yla Mücadelesini Hedef Aldı: BM Daimi Temsilcisi'nden Sert Yanıt

TAKİP ET

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'yle mücadelesi konusunda ithamlarda bulunan soykırımcı Çin'in temsilcisine sert tepki gösterdi.

Soykırımcı Çin'in BM Daimi Temsilcisi Geng Shuang, Kürtçü terör örgütü PKK'ya destek vermek için küstah bir açıklamada bulunarak Türkiye’yi, “Suriye’nin kuzeyini defalarca hava saldırıları ve top atışlarıyla vurmak ve kara harekatı başlatma tehdidinde bulunmakla” suçladı ve bu “saldırılara derhal son vermesi” çağrısı yaptı. 

BM Güvenlik Konseyinde konuşan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, soykırımcı Çin'in hadsiz açıklamasına sert yanıt verdi.

Sinirlioğlu, “Hiçbir ülkenin terörle mücadelemiz konusunda bize ders vermeye hakkı yok. Bugün duyduğumuz ve sınırlarımızı savunurken, halkımızı korurken ne yapıp ne yapmamamız gerektiğini söylemeyi kendinde hak gören açıklamaları reddediyoruz.” dedi.

Türkiye’nin, terörle mücadele kararlılığının “sarsılmaz” olduğunu vurgulayan Sinirlioğlu, halkını korumak ve sınır güvenliğini sağlamak için gerekli her adımı atmaya devam edileceğini belirtti. Sinirlioğlu, son iki yılda Suriye’nin kuzeyinde Kürtçü terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen saldırılarda 500’den fazla Suriyelinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sinirlioğlu, “PKK/YPG/SDG, kuzeydoğuda halka baskı yapıyor ve bölücü bir ajanda yürütüyor. DEAŞ’la mücadele bahanesiyle bu terörist/bölücü örgütü desteklemek, her şeyden önce Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik güçlü taahhüdü yeniden teyit eden BM kararlarına aykırıdır.” diye konuştu. 

feridun sinirlioğlu bm birleşmiş milletler bm daimi temsilcisi çin pkk ypg