Soykırımcı Çin'den NATO'ya Gülünç Cevap: 'Barışçıl Gelişimimiz'e Atılan Bir İftira

TAKİP ET

Soykırımcı Çin'den NATO'ya gülünç bir cevap geldi.

Çin'in Avrupa Birliği Temsilciliği'nden yapılan resmi açıklamada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Çin hakkında söylediği "Çin konusunda da yine iklim krizi ve silah kontrolü gibi konularda fırsatlar mevcut. Ancak görüyoruz ki Çin askeri büyümesine ve teknolojisine çok ciddi yatırım yapıyor, üstelik altyapı yatırımları ile de Afrika'da Avrupa'da her yerde varlık oluşturuyor. Değerlerimizi paylaşmayan, özgürlüklere, Hong Kong'a ve azınlıklarına baskı uygulayan Çin'in hem içerde hem dışarıda aldığı bu baskılayıcı tutum bizim de güvenliğimize bir risk oluşturuyor" sözlerine cevap verildi.

NATO'nun Çin tehlikesini abartarak bir çatışma ortamı doğurduğu ifade edilen açıklamada, "(Çin'e dair) tehlike teorilerinin abartılmaması, bunların yaratılmaya çalışılan suni çatışma haline bahane gösterilmemesi ve manipülasyon yapılmaması" istendi. 

Çin'in AB Temsilciği'nin gülünç ifadeler içeren açıklamasında Stoltenberg'in açıklaması "Çin'in barışçıl gelişimine atılan bir iftira" olarak değerlendirilirken NATO'nun "Soğuk Savaş anlayışını sürdürdüğü" iddia edildi.

Soykırımcı Çin'den NATO'ya Gülünç Cevap Barışçıl Gelişimimize Atılan Bir İftira