Soykırımcı Çin'den Skandal Kurban Bayramı Paylaşımı: Doğu Türkistan'daki Asimilasyonu Belgelediler

TAKİP ET

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Doğu Türkistan'daki asimilasyonu paylaştığı görüntüyle belgeledi.

Çin'in Ankara Büyükelçiliği, Kurban Bayramı ile ilgili skandal bir paylaşım yaptı.

Daha önce de birçok kez Uygur Türkleri ile ilgili tepki çeken paylaşımlara imza atan Büyükelçilik, bu kez Doğu Türkistan'ın Hotan kentinde bayram kutlamalarının yapıldığını gösteren bir video paylaştı.

Büyükelçiliğin paylaşımında "20 Temmuz'da Çin'in Uygur Özerk Bölgesi Hotan ilinde halklar, Kurban Bayramı'nı kutlamak için bir aradalar" ifadeleri kullanıldı.

Fakat görüntüler Doğu Türkistan'daki asimilasyon politikalarının vahametini bir kez daha ortaya koydu. Görüntülere göre, Hotan ilinde bulunan Tuancheng Manzara Alanı'nda halklar, Kurban Bayramı'nı kutlamak için şarkı söyleyip dans ediyor.

Fakat hiçbir Müslüman toplumda böyle bir Kurban Bayramı kutlamasının olmaması aslında Çin'in Uygur Türkleri üzerindeki kültürel asimilasyon politikasını gözler önüne seriyor.

Soykırıma Türkiye Dahil Birçok Ülke Sessiz

Çin'in, Uygur Türklerine yönelik asimilasyon politikaları birçok uluslararası kuruluşun gündemine girse de Doğu Türkistan'da yaşanan zulme Türkiye dahil hala pek çok ülke sessiz.

Pekin'in 'mesleki eğitim merkezleri' olarak adlandırdığı, uluslararası kamuoyunun ise 'yeniden eğitim kampları' diye tanımladığı yerlerde, BM verilerine göre en az 1 milyon Uygur Türkü kendi rızası dışında tutuluyor.

Pekin yönetimi, Doğu Türkistan'da kaç kamp bulunduğuna, buralarda kaç kişinin olduğuna ve söz konusu kişilerden ne kadarının sosyal hayata döndüğü ile bilgi vermiyor.

çin uygur soykırım asimilasyon kurban bayramı