Soykırımcı Çin'in Avrupa'da Müttefik Arayışı! İngiltere-Çin Dışişleri Bakanları Görüştü

TAKİP ET

İngiltere Dışişleri Bakanı Raab, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başta Türk toprağı Doğu Türkistan olmak üzere İç Moğolistan, Tibet ve Hong Kong'ta sayısız insan hakları ihlallerine imza atan, Tayvan ve Güney Çin Denizi konusunda uluslararası hukuku ayaklar altına alan soykırımcı ve işgalci Çin Halk Cumhuriyeti, hukuksuz ve insanlık dışı uygulamalarına meşruiyet yaratabilmek adına müttefikler yaratmaya çalışıyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, bu kapsamda dün İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile dikkat çeken bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Doğu Türkistan'daki Türk soykırımının parlamentoya taşınması konusunda 'yeterli belgeye ulaşmak için araştırmalara devam ettikleri' şeklinde çok sayıda açıklamasıyla tanınan Raab, görüşmede 'ikili ilişkileri farklılıklar yerine iş birliği yoluyla tanımlamaya hazır olduğunu' vurguladı.

Raab, Kuşak ve Yol İnisiyatifi başta olmak üzere bazı alanlarda işbirliğinin geliştirileceğini de sözlerine ekledi.

Wang Yi ise Doğu Türkistan'a ilişkin iddiaları reddettiklerini yineledi ve İngiliz mevkidaşını bölgeyi gelip görmeye davet ettiğini belirtti. Çin Dışişleri Bakanı'nın Çin’in “Küresel İngiltere’nin” ortağı olmaya hazır olduğu yönündeki açıklamaları da dikkat çekti.

çin halk cumhuriyeti wang yi dominic raab birleşik krallık ingiltere dışişleri bakanı küresel ingiltere müttefik avrupa ikili ilişkiler kuşak ve yol ipek yolu ekonomik işbirliği