Soykırımcı Kızıl Çin: Ukrayna Krizinin Tarafı Değiliz

TAKİP ET

Soykırımcı kızıl Çin, Ukrayna krizinde taraf olmadığını ileri sürdü.

Soykırımcı kızıl Çin'in Dışişleri Bakanı Vang Yi, Ukrayna'daki krizin tarafı olmadıklarını ve işgalci Rusya'ya yönelik yaptırımlardan etkilenmek istemediklerini belirtti.

Soykırımcı Çin'in Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, soykırımcı Bakan Vang, İspanyol Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares Bueno ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'daki mevcut duruma dair görüş alışverişinde bulundu.

Açıklamaya göre İspanyol Bakan Bueno, Ukrayna'daki durumun Avrupa'da barışı ve istikrarı tehdit ettiğini, ülkesinin savaşın en kısa zamanda diyalog ve diplomatik yollarla durdurulmasını umduğunu belirterek, Çin'in de bu konuda olumlu rol oynamasını dilediğini ifade etti.

Soykırımcı Vang da Çin'in BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi bir ülke olarak başından bu yana barış görüşmelerini teşvik ettiğini, Rusya ve Ukrayna arasındaki dördüncü tur barış görüşmelerinin tüm taraflar için kabul edilebilir ilerlemeler sağlamasını umduğunu söyledi. 

Soykırımcı Vang, Çin'in sorunların yaptırımlarla çözülmesini hiçbir zaman desteklemediğini ve uluslararası hukukta karşılığı olmayan tek taraflı yaptırımlara daima karşı çıktığını, bu tür adımların uluslararası kuralların önemini azaltacağını ileri sürdü.

Soykırımcı Vang, "Çin, krizin doğrudan bir tarafı değildir ve daha fazla yaptırımdan etkilenmek istememektedir. Çin'in meşru haklarını ve çıkarlarını korumaya hakkı vardır." dedi.
 

çin rusya rusya ukrayna savaşı ukrayna ispanya soykırımcı çin yaptırımlar