Soykırımın En Büyük Destekçisi Pakistan Yine Sahnede

TAKİP ET

İslam ülkelerinin desteğini arkasına alarak işgal altındaki Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği soykırımı perdelemeye çalışan ÇKP'nin politikalarına alet olan son isim Pakistan'ın Pekin Büyükelçisi oldu.

İşgal altındaki Doğu Türkistan'da gerçekleştirilen soykırıma dair her geçen gün yeni bir belgenin ortaya çıkmasıyla köşeye sıkışan Kızıl Çin Diktatörlüğü, yaşanan insanlık suçlarını perdelemek adına çeşitli yöntemlere başvurmaya devam ediyor.

Özellikle ÇKP'nin İngilizce yayın yapan propaganda kanallarının basın etiğinden uzaklığının görülüp engellenmeye başlamasıyla sesi kısılan işgalci rejim, yalanlarını müttefikleri aracılığıyla dünyaya duyurmaya başladı.

Riya kokan skandal tablonun son örneği, Pakistan'ın Pekin Büyükelçisi Moin ul Haque tarafından sergilendi. Daha önce Belçika, Kanada, Fransa, Sri Lanka, Türkiye and ABD'de görev yapan Büyükelçi; millî ve dinî hürriyetleri ellerinden alınıp toplama kamplarında sistematik bir soykırıma kurban edilen Doğu Türkistan Türklerinin dramını perdelemek adına bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

'Pakistanlı bir diplomatın gözünden Çin' notunu düşerek işgal altındaki bölgeden fotoğraflar paylaşan Büyükelçi, sözde İslam ülkesinin temsilcisi olarak 'dindaşlığa' verdiği önemi gözler önüne serdi.

Örneğin iş birlikçi Büyükelçi'nin Kaşgar ziyareti esnasında işgalci sözde yerel yönetime methiyeler dizdiği görüldü.

Pakistanlı diplomat, bir diğer paylaşımında ise soykırımcıların 'asimilasyon ve entegrasyon' politikaları adı altında yüzlerce ibadethanenin  imha edilmesi ve eğlence mekanlarına dönüştürülmesi gerçeğini perdelemek adına ÇKP'nin modern dünyanın gözünü boyamak adına varlığına kast etmediği camilerin fotoğraflarını paylaştı.

Doğu Türkistan'da fotoğrafları paylaşılan camilerde de herkesin ibadet etmesine izin verilmediği, yalnızca belirli bir yaşın üstündeki Türklerin girişine izin verildiği ve bu Türklerin de camiye giderek büyük bir riski göze aldığı biliniyor.

moin ul haque pakistan büyükelçisi pekin büyükelçisi çin işgal soykırım doğu türkistan xinjiang asimilasyon entegrasyon dindaş islam ülkesi