Söylenti: Türkiye, Ramazan Ayında Tam Kapanacak

TAKİP ET

Türkiye'de büyük salgın koşullarının ağırlaşması, tam kapanmayı gittikçe zorunlu hâle getiriyor. Kulislerde ise bunun için Ramazan ayı işaret ediliyor.

İktidarın lebaleb kongreleri sebebiyle bir türlü kapanma uygulamaması eleştirilirken kulislerde ilk kez “tam kapanma” ihtimali konuşulmaya başladı.

T24 yazarı Tolga Şardan, köşesinde bu ihtimalin Ramazan ayında iki üç hafta olacak şekilde planlandığını dile getirdi.

“Kulislere göre ülkede tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu sürenin iki ya da üç hafta sürmesinin öngörüldüğü belirtiliyor” diye yazan Şardan, Ankara’da vakaların günlük 5 bin dolaylarında olduğunu da yazdı.

Bu kararın, kabine değişikliğinin ardından alınacağını iddia eden Şardan'ın yazısındaki ilgili bölümler şunlar:

"Malum, 13 Nisan'da Ramazan ayı başlıyor.

Ankara'da kulislerde konuşulan bilgilere göre, hükümet Ramazan ayının bir bölümünde 'tam kapanmaya' gidecek.

Yani ülkede tamamıyla sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu sürenin iki ya da üç hafta sürmesinin öngörüldüğü belirtiliyor.

Ülkedeki ekonomik göstergelerin iyi olmaması, özellikle günlük yevmiye ile çalışanların pandemide ekonomik zorluk yaşaması ve pek çok çalışanın işsiz kalması nedeniyle hükümetin zorunlu olarak normal yaşama dönüşle birlikte 'dört renkli haritada'ki vaka durumun her geçen hafta kötüye gitmesinin tam kapanma gerekçesi olacağı ifade ediliyor."

SINAVLARIN ERTELENMESİ

"Hatta Ramazan'daki tam kapanmada vaka sayısı durumunun kontrol altına alınamaması halinde Ramazan Bayramı için de formül düşünüldüğü konuşulan diğer bir durum.

Bu durumu dolaylı destekleyen gelişme Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze sınavların 3 Mayıs'a ertelendiğini açıkladı.

Sınavların ertelendiği tarih Ramazan'ın başlamasından üç hafta sonrasına denk geliyor.”

Tam kapanma Ramazan Ayı pandemi salgın çin virüsü yeni kabine kabine değişikliği koronavirüs kovid-19 covid-19