Soylu: 112'ye Gelen 104 Milyon Çağrının 71 Milyonu Asılsız ve Gereksiz

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 112 Acil Çağrı Merkezine gelen asılsız ve gereksiz çağrılara sitem etti.

Antalya'da gerçekleştirilen 112 Acil Çağrı İl Müdürleri Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 yılında 112'ye gelen 104 milyon 600 bin çağrının 71 milyonunun gereksiz ve asılsız olduğunu söyledi.

Söz konusu rakamın büyük olduğunu belirten Soylu, "Bu şu demektir, birisi es kaza için beklerken, diğeri asılsız meşgul etmesi demektir. Bu insan hakkına, kişilik hakkına girer" diye konuştu. 

"Hayat memat meselesi olmayan işler için Allah’ını seven 112’yi meşgul etmesin. İnsana saygı duyan 112’yi meşgul etmesin. Bir başkasının hayatı için kaygısı olan 112’yi meşgul etmesin. Yeni cep telefonunu denemek için 112’yi arıyor. Biz senin deneme tahtan mıyız?" siteminde bulunan Soylu, 112'ye gelen her 100 aramanın 68'inin asılsız ve gereksiz olmasını kabul edilemez olarak niteledi.

"Bir vatandaşımız ambulans çağırmak için uğraşırken, hayatı tehlikedeyken veya bir yangın ihbarı yapacakken, bir diğerinin telefonun pin kodunu çözmek veya kendince telefon şakası yapmak için 112’yi araması gerçekten kabul edilebilir değil, bize yakışan bir netice değil" diyen Soylu, "Bunu vatandaşımızın takdirlerine bırakıyorum ve aziz milletimizden bu konuda hassasiyet ve yardım rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

süleyman soylu içişleri Bakanı 112 gelen çağrılar asılsız gereksiz